Vučić: Kirbijeva poruka o Putinu upućena Rusiji, a ne Srbiji
Foto: Zorana Jevtić

Povodom izjave ambasadora SAD

Vučić: Kirbijeva poruka o Putinu upućena Rusiji, a ne Srbiji

Politika -
To su njihovi odnosi i ja u to ne bih ulazio", rekao je Vučić jutros u Subotici i dodao da američki diplomata ne vrši pritisak na Srbiju, da je dobar čovek i odličan ambasador

SUBOTICA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je poruka američkog ambasadora Majkla Kirbija u vezi sa posetom ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji pitanje upućeno ruskoj strani, a ne Srbiji, i da su to njihovi odnosi u koje on, kako je rekao, "ne bi ulazio".

"To su njihovi odnosi i ja u to ne bih ulazio", rekao je Vučić novinarima u Subotici. Vučić je dodao da američki ambasador nije tražio uvođenje sankcija i da ne vrši pritisak na Srbiju, te da je Kirbi "dobar čovek i odličan ambasador".

Majkl Kirbi (Foto: Marina Lopičić)
Majkl Kirbi (Foto: Marina Lopičić)

Upitan kakvu poruku je Kirbi želeo da pošalje, Vučić je odgovorio "Nemojte vi da brinete, ima ko da misli o tim porukama. Ne brinite se, Srbija je na dobrom putu. Sve će biti u najboljem redu".

Američki diplomata je u intervjuu Večernjim novostima ocenio da su odnosi Srbije i SAD veoma dobri, ali je povodom najavljene posete ruskog predsednika Beogradu, upitao - ako se to desi, zašto Vladimir Putin dolazi?

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Možete imati dobre odnose i sa Rusijom i Kinom, i sa SAD. Ali naš stav o posetama kineskih i ruskih zvaničnika se razlikuje. Kinezi gotovo nikoga nisu napali, a Rusi jesu. To treba imati na umu. Još nije sigurno da li će Putin doći, ali ako se to desi - zašto dolazi? Zbog proslave oslobađanja Beograda? A Beograd je oslobodila i Treća ukrajinska armija, kao deo Crvene armije", rekao je Kirbi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track