Vučić: Mog brata Andreja tukli su dok je držao ličnu kartu
Foto: Beta

Legitimisao se

Vučić: Mog brata Andreja tukli su dok je držao ličnu kartu

Politika -
Imam snimak da su se legitimisali. Državni organi imaju snimak. Ali više neću ništa o tome da pričam, rekao je premijer Srbije

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je njegov brat Andrej pokazao legitimaciju pripadnicima Žandarmerije koji su ga pretukli, te da je to prebijanje počelo dok je držao ličnu kartu u ruci, o čemu postoji snimak.

"Imamo snimak na kome se vidi da su dali legitimacije, ali o tome više neću da govorim. Naravno da sam objektivan, a žao mi je što se mnogi raduju nečijoj nesreći, a da to neko ničim nije zaslužio", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je ponovio da su se njegov brat i oni koji su bili u njegovoj pratnji, legitimisali i da nadležni organi imaju snimke i da su svi očevici već potvrdili da su to videli.

"Ali ja o tome više neću rečhi ni reč. Pretpostavljam da ćete sa oduševljenjem da pozdravite i činjenicu da su još neki policajci rekli da je trebalo da ih ubiju i to javno saopštili, ali ćete reći da sam za to kriv ja ili moj brat pošto je nekada za nekog Počucu koji je tražio da neko bude prebijen bio tražen zatvor, a ovi treba valjda da dobiju nagradu", rekao je Vučić.

"Mržnju prema meni ne morate da širite na mržnju prema mojoj porodici", naveo je Vučić i dodao da tu misli na one koji su "lažima pokušali da deziformišu javnost".

http://www.youtube.com/watch?v=ekVYfqY_j4k

Premijer je rekao da je prebijanje njegovog brata Andreja počelo dok je držao ličnu kartu u ruci, kao i da je njegov brat išao kod roditelja koji žive u blizini.

"Žao mi je što ne možete da verujete, ne uklapa se u kliše. Trebalo je neki drugi da budu prebijeni pa da se traži sednica SB UN ili nešto drugo kako je to moj brat napisao u pismu. Ali desilo se nažalost opet mojoj porodici i možda je tako i bolje nego da se desi neom dugom", naveo je Vučić.

On je rekao da neće dokazivati bilo šta bilo kome već da će to da rade nadležni državni organi.""Naravno da su ljudi iz obezbeđenja, koji nisu ni uzvratili, bili nauoružani. To pokazuje njihovu svest da nisu želeli da upotrebe oružje protiv državnih organa"", rekao je Vučić.

On je rekao i da su oni bili svesni i odgovorni i da, iako su trpeli jezive batine, ni na koji način nisu uzvratili Žandrameriji.

"Još jedanput izvinite što se taj Andrej prezivao Vučić", zaključio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track