Vučić: Nećemo živeti ko bubreg u loju, ali biće bolje za dve godine!

Naprednjaci skromno proslavili šesti rođendan

Vučić: Nećemo živeti ko bubreg u loju, ali biće bolje za dve godine!

Politika -
Aleksandar Vučić istakao da je stranka uspela da promeni ponašanje političara koje je trajalo decenijama. Predsednik Srbije je kratko poručio da boljih od naprednjaka danas nema, ali da zato i nose veliku odgovornost
1 / 3

BEOGRAD - Srpska napredna stranka proslavila je juče u sedištu stranke šesti rođendan. Prostor stranke bio je premali da primi i najviđenije naprednjake, a kako je poručio predsednik Aleksandar Vučić, ove godine su odustali od raskošne proslave zbog teške ekonomske situacije.Teške odluke- Možda ćemo 2016, na osmogodišnjicu stranke, kada životni standard bude bolji, slaviti u drugačijim uslovima. Naša stranka je za samo šest godina uspela da promeni politiku i ponašanje političara, koji su trajali decenijama. Naš posao nije da se dodvoravamo građanima Srbije, nego da donosimo odluke koje ne moraju da se dopadnu većini, ali koje znače bolju budućnost za našu decu, bolju ekonomiju i privredu Srbije.

Naprednjaci moraju da donose teške odluke jer prethodne vlasti to nisu činile, nego su samo gledale kako da dobiju izbore. Političku scenu smo okrenuli naopačke - rekao je lider naprednjaka i dodao da i danas čuje neke koji o toj stranci govore „najrazličitije gluposti“ - do toga da dalekovodi izazivaju rak, ali je važno da stranka pokaže ozbiljnost i odgovornost.

Švedski sto... Moderno posluženje bez pečenja
Švedski sto... Moderno posluženje bez pečenja

- Uveravam vas da ćemo u 2016. godini zabeležiti najveći privredni rast u Evropi. Srbija dobija čestitke za mere fiskalne konsolidacije iz celog sveta i one se ne preduzimaju zato što nas na to neko tera, već zato što je potrebno preduzeti hrabre, teške i odgovorne mere. Građani ni pod jednom vlašću nisu živeli dobro, i ni za dve godine neće živeti kao bubreg u loju, ali će živeti bolje - zaključio je premijer, a zatim sačekao predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Lider naprednjaka je prethodno šaljivo odgovorio da su sigurno mnogi mislili da Toma neće doći i da su ga on i SNS negde sakrili.Predsednik Srbije je kratko poručio da boljih od naprednjaka danas nema, ali da zato i nose veliku odgovornost.- Svi građani su mi jednaki. Sve stranke nisu, najviše volim SNS - rekao je Nikolić.Na pitanje da li mu nedostaje stranački život, odgovorio je:

Predsednički selfi... Sve žene hoće da se slikaju sa Nikolićem
Predsednički selfi... Sve žene hoće da se slikaju sa Nikolićem

Nedostaje mu stranka - To je kao kada biste me pitali da li mi nedostaje hleb ili voda.On je dodao da je tačno znao kada treba da napusti stranku, te da sada vidi da SNS može bolje i bez njega.Vučić je rekao da razume građane koji ne odobravaju mere štednje, ali da su one neophodne kako bi Srbija postala pristojna, normalna i zemlja.Rođendanu su prisustvovali Jorgovanka Tabaković, Maja Gojković, Nikola Selaković i Bratislav Gašić, Igor Mirović i drugi.

Iz dvojke u keca... Ministar Gašić se kladio u svoju fotelju da će Mirković ostati u SNS
Iz dvojke u keca... Ministar Gašić se kladio u svoju fotelju da će Mirković ostati u SNS

Loša praksaMENJAĆEMO ZAKON O STRANKAMAPremijer Vučić je potvrdio da se političkim strankama novac iz budžeta dodeljuje na osnovu zakona koji je 2011. usvojila Demokratska stranka, ali je poručio da će taj zakon biti promenjen.- Nama ide taman toliko novca koliko je odredio DS. Taj zakon ovog puta nije bio prioritet, te u masi zakona koji su promenjeni u poslednjih šest meseci nije bilo prilike da se promene svi zakoni Demokratske stranke. Oni su planirali da te pare daju sebi, pa se onda dogodilo da izgube izbore.

Bez protekcijeSNS VIŠE NEĆE IMATI DRŽAVNE FUNKCIJEOdgovarajući na pitanje da li će Saša Mirković biti isključen iz stranke, čelnik SNS Aleksandar Vučić izjavio je da će se u toj partiji poštovati odluka da članovi ne mogu imati više državnih funkcija.- To su naše stvari i rešavaćemo ih. Čelnici svih drugih stranaka koje glume da su u opoziciji imaju po deset funkcija, a državni automobili im služe da se prevezu 800 metara, usput ih slupaju i napuste mesto sudara - naglasio je Vučić, i dodao da nema vremena za stranku jer se bavi državnim pitanjima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track