VUČIĆ O RAMI: Mi smo naše osudili, a oni još mašu zastavom velike Albanije
Foto: Zorana Jevtić

Razlika između nas i njih

VUČIĆ O RAMI: Mi smo naše osudili, a oni još mašu zastavom velike Albanije

Politika -
Mislim da je bilo veoma važno da možemo da razgovaramo pa makar se u mnogo čemu ne složili i ne slagali i mislim da je to veliko dostignuće" rekao je Vučić

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne želi da tumači izjave političara drugih zemalja i da se mi bavimo našim unutrašnjim stvarima a ne politikom i unutrašnjim stvarima nekih drugih zemalja.

Vučić je na konferenciji za novinare posle sastanka da evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom odgovarajući na pitanja novinara u vezi s izjavom albanskog premijera Edija Rame da Srbija treba da se pomiri sa nezavisnošću Kosova rekao da ne želi to uopšte da tumači.

"Ne želim čak ni oštro da reagujem, ne zato što nemam ponos ili što ne umem da branim interes i ponos Srbije već ne želim da reagujem oštro jer smatram da su mnogo važnije stvari pred nama nego da stičem političke poene prepucavajući se sa nekim a na čemu se poeni najlakše dobijaju", rekao je Vučić.

On je dodao da za razliku od nekih drugih poltičara ne želi i ne voli da viče a posebno kada neko nije prisutan i dodao da je kod nas časnije kada se to radi u nečijem prisustvu.

Na pitanje kako komentariše izjavu kosovskog ministra Envera Hodžaja da bi na kraju pregovaračkog procesa Srbija sa Kosovom trebalo da potpiše mirovni sporazum, Vucić je rekao da nije primetio da postoji bilo kakav rat niti bilo šta slično, ali i dodao da se ljudi na različiti način bave politikom.

"Mislim da je bilo veoma važno da možemo da razgovaramo pa makar se u mnogo čemu ne složili i ne slagali i mislim da je to veliko dostignuće" rekao je Vučić.

On je dodao da su i u tome mnogo pomogli prijatelji Srbije, kakav je i File, a da je sad naša obaveza da pokažemo odgovornost i ozbiljnost.

Ponovio je i da nije slučajno da je "razlika između nas i njih u tome što smo mi pohapsili sve koji su palili pekare i poslastičarnice albanske i goranske a da oni nisu bili su stanju da osude zastavu "Velike Albanije".

"Mislim da ta razlika dovoljno govori o ozbiljnosti i odgovornosti svih", rekao je Vučić i dodao da je njegova obaveza da zajedno s vladom i predsednikom Srbije vodi zemlju tako da uživa u miru, da bude normalna i moderna...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track