SUTRA SASTANAK: Vučić pozvao Dodika na hitne konsultacije zbog izjave Erdogana!
Foto: Fonet

Posle primljenog pisma

SUTRA SASTANAK: Vučić pozvao Dodika na hitne konsultacije zbog izjave Erdogana!

Politika -
Srpski premijer smatra da bilo kakve izjave, koje ugrožavaju krhku regionalnu stabilnost, nisu dobre i očekuje od Evropske unije, a posebno od Nemačke, da pomognu očuvanju regionalnog mira i bezbednosti

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sutra u Beograd na hitne konsultacije predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je u pismu koje je premijer danas primio izrazio zabrinutost zbog izjava premijera Turske Tajipa Erdogana.

Premijer Vučić smatra da bilo kakve izjave, koje ugrožavaju krhku regionalnu stabilnost, nisu dobre i očekuje od Evropske unije, a posebno od Nemačke, da pomognu očuvanju regionalnog mira i bezbednosti, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Srbija je bila i ostaće posvećena miru i stabilnosti, ali ni drugima neće dozvoliti da se uruši sve ono što su države i narodi Zapadnog Balkana gradili u poslednjoj deceniji, navodi se u saopštenju.

Vučić je danas primio pismo Dodika, u kojem se izražava zabrinutost zbog izjava predsednika Vlade Turske Redžepa Taipa Erdogana, saopštila je vladina kancelarija za medije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track