Vučić: Psi rata biće uhapšeni i zatvoreni
Foto: Tanjug

Vlada Srbije

Vučić: Psi rata biće uhapšeni i zatvoreni

Politika -
Još jednom pozivam one koji su otišli na teritoriju Ukrajine bez obzira na kojoj su strani, a to je mali broj ljudi, da se odmah vrati u svoju zemlju jer to je dobro za njih i njihove porodice da sačuvaju svoje živote, drugo, to nisu ratovi u kojima Srbija na bilo koji način treba da učestvuje, istakao je premijer

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić još jednom je pozvao srpske državljane koji ratuju na teritoriji Ukrajine da se vrate i poručio da će, ukoliko se ogluše o te zahteve biti preduzimane mere prema njima.

"Biće zatvorske kazne za njih, biće privođeni pravdi. Uhapšeni, pa zatvoreni u skladu sa zakonom. Svakoga znamo na svakoj strani, možda za dva ili tri lica ne znamo... zemlja ima svoje službe i možda ne znamo deset imena lica u Siriji, i to radimo zajedno sa najmoćnijim svetskim službama", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

On je rekao i da je država ta koja vodi zemlju u rat ili ne, da je tako uvek bilo i da će tako biti uvek."Srbija nije u ratu ni sa kim, Srbija neće da vodi ratove već hoće da u miru da gradi bolju i drugačiju državu", poručio je Vučić. Ponovio je da će biti donete izmene krivičnog zakona i još jednom pozvao one koji ratuju da se vrate.

"Još jednom pozivam one koji su otišli na teritoriju Ukrajine bez obzira na kojoj su strani, a to je mali broj ljudi, da se odmah vrati u svoju zemlju jer to je dobro za njih i njihove porodice da sačuvaju svoje živote, drugo, to nisu ratovi u kojima Srbija na bilo koji način treba da učestvuje", istakao je Vučić.Istakao je da je posao države da štiti živote svojih državljana i podvukao da "kao što nije naš rat u Sriji, tako nije ni u Ukrajini".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track