Vučić sa Vaščukom: Kanadske kompanije su dobrodošle u Srbiju
Foto: Tanjug

Oproštajna poseta

Vučić sa Vaščukom: Kanadske kompanije su dobrodošle u Srbiju

Politika -
Predsednik Vlade je zahvalio ambasadoru Vaščuku, koji završava svoj mandat u Srbiji, na njegovom ogromnom doprinosu unapređenju odnosa dveju zemalja, naročito na polju ekonomske saradnje

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas ambasadoru Kanade Romanu Vaščuku da su kanadske kompanije dobrodošle u Srbiju i da će im biti obezbeđeni najbolj uslovi za poslovanje.

Predsednik Vlade Vučić je zahvalio ambasadoru Vaščuku, koji završava svoj mandat u Srbiji, na njegovom ogromnom doprinosu unapređenju odnosa dveju zemalja, naročito na polju ekonomske saradnje, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

Ambasador Vaščuk je istakao da je nedavna poseta ministra spoljnih poslova Kanade Džona Berda Srbiji bila izuzetno uspešna i time je dat dodatni podsticaj jačanju bilateralnih odnosa. Tom prilikom je potpisan Sporazum o uzajamnom unapređenju i zaštiti investicija, koji će biti ratifikovan u Kanadskom parlamentu sledeće nedelje.Teme razgovora bile su i nove investicije kanadskih kompanija u Srbiji, a posebno u oblasti rudarstva i energetike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track