Vučić: Struja mora da se plaća i u Bujanovcu!
Foto: Fonet Aleksandar Kokovic

Premijer odgovarao poslanicima

Vučić: Struja mora da se plaća i u Bujanovcu!

Politika -
Premijer tri sata odgovarao na pitanja o ugovoru s „Fijatom“, direktoru „Železnica“, pregovorima NIS sa FAP i „Mercedesom“

BEOGRAD - Premijer Vlade Aleksandar Vučić i članovi njegovog kabineta juče su nekoliko sati odgovarali na poslanička pitanja o ugovoru s „Fijatom“, izboru za direktora „Železnica Srbije“, pregovorima NIS sa FAP i „Mercedesom“, presudi za vlasnika „Delte“ Miroslava Miškovića, ugovorima s firmama iz UAE... Vučić je, odgovarajući na pitanje Zorana Živkovića iz NS kad će biti otvoreni tajni ugovori, izjavio da ugovor s „Fijatom“ neće biti pokazan.- To je ugovor na koji je država Srbija potrošila najviše novca i, da smo ga mi potpisali, bili bismo optuženi za najveći kriminal. Što se tiče ugovora sa NIS, primedbe sam lično izneo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu. Ni ugovor s „Fijatom“, kao ni sa NIS nismo potpisali ja i ova vlada, već DS. Izborili smo se da dobijemo dobar ugovor o Južnom toku. Dobili smo neuporedivo bolje uslove nego što ih imaju Bugarska i Mađarska - odgovorio je premijer.Na pitanje poslanika Šaipa Kamberija kad će biti isporučeni udžbenici na albanskom jeziku, Vučić je odgovorio da će đaci dobiti knjige, ali im poručio da struja u Bujanovcu i Preševu mora da se plaća.- Postarajte se, gospodine Kamberi, da svojim biračima kažete da će dobiti udžbenike na albanskom, to je naša obaveza. Isto tako vas molim da i vi poštujete državu Srbiju, pa da u Bujanovcu i Preševu plaćate račune za struju - jasan je Vučić.Na prebacivanje opozicije da od investicija iz UAE nema ništa odgovorio je:- Samo oni su dali 15 miliona za ugrožene u majskim poplavama. Srbija upravlja „Etihadom“. Tu jeste bilo spora sa EU. „Etihadovi“ ljudi jesu deo našeg menadžmenta, ali to je srpsko preduzeće i mi ga kontrolišemo - naveo je Vučić, koji je rekao i da će prvostepena presuda prvom čoveku „Delta holdinga“ Miroslavu Miškoviću biti doneta do kraja godine.(E. K.)

Poruka najstarijimaPENZIONERI, MIRNO SPAVAJTEPremijer Vučić poručio je penzionerima da mirno spavaju i da ne brinu za svoju budućnost.- Ova vlada će voditi računa o penzionerima, kao što je činila i do sada. Niko ne treba da ih sekira ni po medijima ni na drugi način. Imaće pristojnu starost - odgovorio je Vučić na najave da se mogu smanjiti penziona davanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track