Vučić: Sve obaveze na putu ka EU ispunićemo do kraja 2018.
Foto: Beta

Beogradski bezbednosni forum

Vučić: Sve obaveze na putu ka EU ispunićemo do kraja 2018.

Politika -
Čuli smo izjavu Johanesa Hana juče da nema šanse za Srbiju da postane članica EU u narednih pet godina. Nije veliko iznenađenje, očekivali smo tu odluku, ali ćemo svakako nastaviti sa reformama, nastaviti naš put ka EU, kazao je premijer

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija čini sve za dobrobit svojih građana, zbog čega je uveren da zemlje članice neće biti u mogućnosti da odbiju da prihvate Srbiju kao punopravnu članicu EU.

Vučić je rekao da je put evropskih integracija, bez dvoumljenja, najbolji mogući za Srbiju.

"Čuli smo izjavu Johanesa Hana juče da nema šanse za Srbiju da postane članica EU u narednih pet godina. Nije veliko iznenađenje, očekivali smo tu odluku, ali ćemo svakako nastaviti sa reformama, nastaviti naš put ka EU i učiniti najbolje sa svim našim obavezama pre kraja 2018, početkom 2019. i onda će sve biti u rukama drugih", rekao je Vučić na četvrtom Beogradskom bezbednosnom forumu.

On je naveo da Srbija ima svoje obaveze koje će ispuniti ne zbog EU, već zbog Srbije i građana Srbije, i da zato mora da se bavi teškim poglavljima 23 i 24, za koje se nada da će biti otvoreni početkom iduće godine.

"Ne radi se o čudima koja treba sprovesti, jer su druge zemlje to učinile. Nastavićnemo naš put ka EU i učinićemo sve da završimo sve naše obaveze do kraja 2018. a tad će sve biti u rukama drugih",Srbija je posvećena regionalnoj stabilnosti, istakao je Vučić, navodeći da to nije samo stvar regtionalnog mira, već i ekonomske stabilnosti, stabilnih političkih veza, i u tom kontekstu podsetio da će premijer Albanije 22. oktobra, posle mnogo godina, doći u Beograd.

Vučić je rekao da su pred Srbijom teške reforme i da će se suočiti sa mnogo izazova i morati da se radi mnogo jače i brže, kako se ne bi izgubio ni dan u stvaranju boljeg standarda i života za građane.

On je naveo da je aktuelna vlast nasledila velike ekonomske probleme, ali da će u Srbiji morati da se menja i mentalitet, kako bi se napustio socijalističko nasleđe, koje zemlju zaustavlja u napretku.

"Sve to ćemo uraditi ne zato sto smo pod pritiskom EU, to nisu tražili ni MMF ni Svetska banka, to ćemo uraditi zbog nas", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track