VUČIĆ ZA CNN: Srbija će biti moderna država!

Otvoreno

VUČIĆ ZA CNN: Srbija će biti moderna država!

Politika -
Srbija želi da bude faktor stabilnosti u regionu. Već smo razgovarali sa našim evropskim prijateljima o Južnom toku i jasno im dali do znanja da Srbija ima svoje interese, rekao je Vučić i dodao da u Evropi više nikome ne trebaju ratovi

BEOGRAD - Srbija želi da postane snažan faktor stabilnosti i bezbednosti, ne samo na Balkanu, već u celoj Evropi i ne želi da stvara nove tenzije i moguće ratove u regionu, rekao je u intervjuu za CNN premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Na pitanje kako će Srbija odgovoriti na pritiske iz Evropske unije i iz Rusije u vezi sa izgradnjom gasovoda Južni tok, Vučić je, kako prenosi Anadolija, kazao da Srbija jednostavno ne želi nikakve tenzije, već svetlu ekonomsku budućnost za svoje građane.

Srbija želi da bude faktor stabilnosti u regionu. Već smo razgovarali sa našim evropskim prijateljima o Južnom toku i jasno im dali do znanja da Srbija ima svoje interese, rekao je Vučić i dodao da u Evropi više nikome ne trebaju ratovi.

Želimo da budemo moderna i napredna država i da do 2020. godine uđemo u Evropsku uniju, istakao je Vučić i ponovio da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali je isto tako svesna da zavisi od ruskog gasa.

Moramo misliti i o svojoj ekonomskoj budućnosti i zbog toga nećemo uvoditi sankcije Rusiji kao druge zemlje, rekao je premijer Srbije.

Prema njegovim rečima, Srbija više ne želi da se vraća u prošlost i neće stvarati nove tenzije i moguće ratove u regionu, već želi da postane stub stabilnosti.

Nećemo učestvovati ni u kakvim ratovima i sukobima, niti ćemo više stvarati probleme u Evropi, naglasio je Vučić, dodavši da se sada usvajaju zakoni koji će nas približiti članstvu u EU i omogućiti da postanemo ekonomski razvijena zemlja.

http://www.youtube.com/watch?v=5tHYP1MN-TU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track