VUČIĆ ZA RUSKU TV: Srbija nije uvela niti će uvoditi sankcije Rusiji
Foto: Aleksandar Vucic, Pritntskrin

Jasna pozicija

VUČIĆ ZA RUSKU TV: Srbija nije uvela niti će uvoditi sankcije Rusiji

Politika -
Srbija je i u ovom izuzetno teškom periodu potvrdila svojim ruskim partnerima da je ona njihov najbolji prijatelj u Evropi, rekao je premijer Srbije za kanal Rosija 24

BEOGRAD - Srbija nije uvela niti će uvoditi nikakve sankcije protiv Ruske Federacije, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Apsolutno je jasno: Srbija je i u ovom izuzetno teškom periodu potvrdila svojim ruskim partnerima da je ona njihov najbolji prijatelj u Evropi i Srbija nije uvela i neće uvoditi nikakve sankcije protiv Rusije Federacije", rekao je Vučić u izjavi emitovanoj na tv kanalu Rosija 24.

Govoreći delom na ruskom, a delom na srpskom, premijer je istakao da je pozicija Srbije po tom pitanju veoma jasna i dodao da su pred Srbijom i Rusijom važni zajednički projekti i "mi ćemo nastaviti da ih razvijamo zajedno".

"Srbija je potpisala sporazum o izgradnji Južnog toka i tačka. Naša pozicija o tome je apsolutno jasna. Razgovaramo o tome sa našim evropskim partnerima i sa našim ruskim partnerima. To je veoma važan energetski projekat za Srbiju i Srbija ne menja svoje mišljenje zavisno od toga kakva je politička situacija u ovom trenutku u svetu", rekao je Vučić.

Naš je zadatak, naglasio je, da radimo za dobrobit naše zemlje, našeg naroda, za dobrobit energetske bezbednosti Srbije.

Povodom situacije u Ukrajini, Vučić je istakao da je izlaz iz nje samo jedan i da "mirno rešenje nema alternativu".

"Onaj ko misli drukčije veoma greši. Postizanje trajnog mira podrazumeva traženje kratkog puta za rešenje svih problema. Niko ne treba da gine i braća Sloveni ne treba da prolivaju krv", zaključio je srpski premijer.

http://www.youtube.com/watch?v=0050orFyBR4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track