Vulin: DS želi da povede političke proteste protiv Zakona o radu
Foto: Fonet

Skinute maske

Vulin: DS želi da povede političke proteste protiv Zakona o radu

Politika -
Jasno je da Demokratska stranka aktivno učestvuje u najavi protesta i da želi da ih povede, da protestima nije cilj Zakon o radu nego je u pitanju čista politika. Ovo su politički protesti, naveo je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je danas da su najavljeni protesti protiv izmena Zakona o radu očigledno politički motivisani, a da Demokratska stranka želi da ih povede.

"Jasno je da Demokratska stranka aktivno učestvuje u najavi protesta i da želi da ih povede, da protestima nije cilj Zakon o radu nego je u pitanju čista politika. Ovo su politički protesti", rekao je Vulin.

Komentarišući izjavu lidera DS Bojana Pajtića da predloženi zakon nije reformski ni pravedan, pri čemu je pozvao članove i simpatizere stranke da se pridruže najavljenim protestima sindikata, Vulin je rekao da to nije bila izjava, već izliv mržnje.

"To je nekontrolisani izliv mržnje", ocenio je Vulin dodajući da je tokom primene zakona koji je donela Pajtićeva vlast u Srbiji izgubljeno gotovo pola miliona radnih mesta, a samo u Vojvodioni više od 180.000.

"Sada slušamo Pajtića koji priča o otpuštanjima. Besmisleno je i jadno govoriti takve laži poput one da je tim zakonom moguće da trudnice budu otpuštane, jer to nije tačno", rekao je Vulin.

Konstatujući da su sada maske pale, Vulin je zaključio da je nakon izjave Pajtića jasno da su protesti očigledno organizovani u saradnji sa tom strankom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track