PALATA SRBIJA: Zajednička sednica vlada Srbije i RS
Foto: Tanjug

Palata Srbija

PALATA SRBIJA: Zajednička sednica vlada Srbije i RS

Politika -
Programom posete u 10.30 predviđen je sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović

BEOGRAD - Zajednička sednica vlada Republike Srbije i Republike Srpske održana je danas u 11 sati u Palati Srbije.

Nakon sednice usledilo je potpisivanje sporazuma, a potom obraćanje premijera Srbije Aleksandra Vučića i premijerke RS Željke Cvijanović. Pre zajedničke sednice, Vučić i Cvijanović su imali tet-a-tet sastanak.

Peta zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske održana je sredinom decembra prošle godine u Banjaluci posle koje su tadašnji premijer Srbije Ivica Dačić i premijerka RS Željka Cvijanović potpisali Memorandum o razumevanju Srbije i Republike Srpske o poslovno-tehničkoj saradnji.

Vučić najavio ukidanje rominga u pet zemaljaPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi za nekoliko meseci trebalo da bude operativno sprovedena mogućnost da ne bude rominga na teritoriji pet zemalja regiona.

To se odnosi na Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, rekao je premijer na konferenciji za novinare posle zajedničke sednice Republike Srbije i Republike Srpske.

"Posle svih sporazuma koje potpišemo, ostaje da se razgovara i sa operaterima", rekao je Vučić i zaključio da je ukidanje rominga direktna korist i ne mala stvar za sve građane ovih zemalja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja