ZAJEDNO ZA SRBIJU: Napad na Vučića se mora ispitati
Foto: Marina Lopicic

Petrović o prebijanju Andreja

ZAJEDNO ZA SRBIJU: Napad na Vučića se mora ispitati

Politika -
Ovo je važno zbog buduće bezbednosti svakog građanina Srbije, kao i zbog budućeg zakonitog i efikasnog funkcionisanja policije. Na osnovu utvrđenih činjenica, svako ko je kriv mora biti primereno kažnjen, navodi Dušan Petrović

BEOGRAD - Predsednik Zajedno za Srbiju Dušan Petrović rekao je danas da je "veoma važno" da se "potpuno i nesporno" utvrde sve okolnosti pod kojima je jedinica Žandarmerije iz Niša povredila Andreja Vučića, brata prmijera Srbije.

"Ovo je važno zbog buduće bezbednosti svakog građanina Srbije, kao i zbog budućeg zakonitog i efikasnog funkcionisanja policije. Na osnovu utvrđenih činjenica, svako ko je kriv mora biti primereno kažnjen", navodi se u izjavi Petrovića dostavljenoj agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, premijer i predsednik SNS Aleksandar Vučić je veliki politički protivnik, sa kojim vodi političku borbu, ali je za svaku osudu ako je njegov brat bio izložen brutalnosti samo zbog srodstva sa predsednikom Vlade.

"Ukoliko se utvrdi da postoje politički motivi, kazne moraju biti najstrože moguće. Sa druge strane, svakom zakonitom i celishodnom postupanju treba odati priznanje", naveo je Petrović čija je stranka u parlament ušla u koaliciji sa Novom demokratskom strankom i Ligom socijaldemokrata Vojvodine.

Vučićevog brata Andreja i dvojicu članova obezbedejenja premijera prebili su niški žandarmi u nedelju, 28. septembra tokom Parade ponosa. Pojedini mediji objavili su da Vučićev brat prethodno nije želeo da se legitimiše, ali je premijer to odbacio navodeći da je njegov brat držao ličnu kartu u ruci kada su ga policajci napali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track