ŽAL ZA MLADOST: Mrkonjić i Šutanovac išli na podmlađivanje!
Foto: Kurir štampano

Bivši ministri ispeglali bore

ŽAL ZA MLADOST: Mrkonjić i Šutanovac išli na podmlađivanje!

Politika -
Sve za čvrstinu: Vremešni socijalista i sredovečni demokrata koristili hiperbaričnu komoru, u kojoj se kiseonikom zateže lice i simulacijom ronjenja usporava proces starenja ćelija i vraća mladalački izgled

BEOGRAD - Dok estradne umetnice zarad lepote odlaze pod nož kod plastičnih hirurga, srpski političari su pronašli bezbolniju metodu eliksira mladosti.Na podmlađivanje u hiperbaričnu komoru, u kojoj se bore peglaju kiseonikom, kako Kurir saznaje, odlazi potpredsednik SPS Milutin Mrkonjić.

Osim vremešnog socijaliste, ovu savremenu terapiju na bazi simulacije ronjenja na dubini od 15 metara koristio je i demokrata Dragan Šutanovac.

Ovako izgledaju tretmani u hiperbaričnoj komori
Ovako izgledaju tretmani u hiperbaričnoj komori

Obnavljanje ćelija

Tretman čistim kiseonikom, kojim se regeneriše ceo organizam, jačaju imunitet i kondicija, koriste sportisti, među kojima i Novak Ðoković.Osnivač Specijalne bolnice za hiperbaričnu medicinu Miodrag Zarić objašnjava da se tretmanima kiseonikom leče teške bolesti, ali može da posluži i za zatezanje kože.- Da bi ćelije koje su na putu izumiranja živnule, odnosno da bi se desile promene perifernih krvnih sudova, potrebno je 10 tretmana. Onda se ponavljanje, održavanje radi na oko šest meseci - priča Zarić i dodaje da u tri njihova centra u Beogradu dnevno prođe oko 400 ljudi.

Dragan Šutanovac
Dragan Šutanovac

- To su pacijenti s teškim infekcijama, pod gangrenom, u komi. Čak ni moji prijatelji ne stižu na red za podmlađivanje. Mrkonjić je dolazio pre nekoliko godina zbog zdravstvenih problema.Mrkonjić, međutim, odbija da prizna da se „pegla“ i uverava da sada bolje izgleda i ima manje bora jer više spava (?!):- Čuo sam za komoru, ali nikad nisam bio. Ranije sam se mučio po gradilištima, a sad sam odmoran i spavam. Ljubav mi pomaže da bolje izgledam.Regeneracija organizmaZa razliku od njega, Šutanovac ne krije da je išao u Centar za hiperbaričnu medicinu.- Nakon udesa pre otprilike tri godine, kad sam imao povredu vrata, lekari su mi savetovali da idem u hiperbaričnu komoru. Išao sam nekoliko puta i preporučujem svima, i zdravima radi regeneracije organizma, naročito onima koji naporno rade. Nisam išao zbog podmlađivanja, ne mislim da mi je to još neophodno.

Milutin Mrkonjić
Milutin Mrkonjić

Kućna varijantaODRŽAVANJE KONDICIJE

Načelnik Centra za hiperbaričnu medicinu VMA pukovnik primarijus dr med. Milorad Rabrenović kaže da komoru koriste za ozbiljne pacijente, a podmlađivanje je propratni efekat.- Terapija u komori je kao ronjenje na 10 do 15 metara dubine. Komore se koriste i za podmlađivanja po kućama, spa-centrima, banjama - kaže doktor Rabrenović.

Ima se, može seZA ODRŽAVANJE MLADOSTI 1.000 EVRA

U svetu je sve popularnija hiperbarična komora kako bi se bar malo „zaustavilo“ ili „vratilo“ vreme.Čist kiseonik poboljšava prokrvljenost i ishranu kože, njenu elastičnost i čvrstinu, zbog čega se primenjuje i u kozmetici, za ulepšavanje i usporavanje starenja. Jedan tretman, 60 minuta udisanja čistog kiseonika, košta od 5.000 do 8.000 dinara, a da bi se efekti videli - lice zateglo, neophodno je 10 tretmana. Za održavanje „mladosti“ preporučuju se takve terapije na po šest meseci, što košta od 100.000 do 160.000 dinara godišnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track