ZAPALILA INTERNET: Dragica Nikolić otvorila svoj sajt!

Prva dama Srbije prati trendove

ZAPALILA INTERNET: Dragica Nikolić otvorila svoj sajt!

Politika -
Supruga predsednika pokrenula sajt supruga.predsednik.rs, na kojem posetioci mogu da se upoznaju i s njenim humanitarnim radom

BEOGRAD - Dragica Nikolić, supruga predsednika Srbije, rešila je da se uključi u moderne tokove komunikacija, te je otvorila sajt na kojem posetioci mogu da isprate sve njene aktivnosti u ulozi prve dame. Zbog neuobičajeno napisane sadržine, sajt je izazvao pažnju internet javnosti, a u noći između četvrtka i petka je čak i bio oboren zbog velike posete.Klikom na adresu supruga.predsednik.rs posetioci mogu da se upoznaju i s humanitarnim radom fondacije gospođe Nikolić, ali i pročitaju poetično napisanu biografiju.

Jedina u regionu... Dragica Nikolić
Jedina u regionu... Dragica Nikolić

Poetika- U Šumadiji, srcu Srbije, nalazi se grad Kragujevac. Tamo, u skromnoj, patrijarhalnoj porodici Ninković 26. 4. 1955. rođena je prva dama Dragica Nikolić. Detinjstvo i devojačke dane obeležili su porodica, prijatelji, škola i upis na Ekonomski fakultet. Još tada, u ranom životnom dobu, Dragica Nikolić je imala viziju životnih ciljeva. Svi oni su počinjali i završavali su u jednoj reči, istovremeno skromnoj i očekivanoj, ženski i majčinski krupnoj i uzvišenoj, reči porodica - deo je životopisa prve dame.Zanimljivo je i da oni koji žele intervju s prvom damom moraju da navedu kog su pola. Koliko je ovo bio bitan projekat za prvu damu svedoči i činjenica da je za njegovo održavanje, kako je navedeno, zadužena Vojska Srbije.Ispred vremenaU službi za odnose s medijima u Predsedništvu za Kurir su objasnili da je poddomen supruge predsednika Tomislava Nikolića uobičajena praksa u drugim zemljama.- Supruge predsednika imaju svoje sajtove, kod nas Dragica koristi samo poddomen. To je valjda normalan način komunikacije jer prva dama u okviru svojih nadležnosti obavlja svoj posao. U nekim zemljama ona za to prima platu. Kod nas to nije slučaj, a svima je poznato koliko i na koji način su gospođa Nikolić i njena fondacija uključeni u brojne humanitarne akcije - kažu u Predsedništvu.Ipak, pretragom interneta utvrdili smo da se supruga predsednika RS Milorada Dodika Snježana nije odlučila na ovaj korak, kao ni Tatjana, supruga aktuelnog predsednika Hrvatske. Prva dama SAD Mišel Obama takođe nema svoj sajt, ali ima otvoren nalog na društvenoj mreži Tviter.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track