Zorana Mihajlović: U SNS nije bilo reči o rekonstrukciji Vlade

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Zorana Mihajlović: U SNS nije bilo reči o rekonstrukciji Vlade

Politika -
Svako ko je šef nekog tima mora da ima pravo i slobodu da taj tim povremeno menja, dopunjuje i osvežava, ukoliko je uveren da bi to donelo još bolje rezultate i novi kvalitet, rekla je ministarka

BEOGRAD - Na sastancima Srpske napredne stranke (SNS) do sada nije bilo razgovora o rekonstrukciji Vlade, rekla je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

"Nismo o tome razgovarali ni na sednici vlade, pošto se bavimo ozbiljnim u krupnim pitanjima važnim za budućnost ove zemlje", rekla je Mihajlovićeva, odgovarajući na najave i spekulacije o rekonstrukciji vlade koje su se prethodnih dana pojavile.

"Ponoviću da se na sednici vlade o tome nije razgovaralo, pa ne znam kako bi bilo ko imao informacije. Vlada zaista ima mnogo obaveza u vođenju spoljne i unutrašnje politike, a u ovom periodu i mnogo posla oko rebalansa i pripreme budžeta za narednu godinu", naglasila je Mihajlovićeva.

Na pitanje da li je dobro često menjati ljude u vladi - pošto je Lazar Krstić podneo ostavku na mesto ministra finansija i na njegovo mesto došao Dušan Vujović, a na mesto ministra privrede Željko Sertić - Mihajlovićeva je odgovorila da "svako ko je šef nekog tima mora da ima pravo i slobodu da taj tim povremeno menja, dopunjuje i osvežava, ukoliko je uveren da bi to donelo još bolje rezultate i novi kvalitet".

"Premijer se nije mešao u to koga ćemo mi kao ministi izabrati za svoje saradnike i mislim da i on mora imati slobodu u izboru novog i zamene postojećeg ministra", ocenila je Mihajlovićeva.

Upitana da li se pod rekonstrukcijom vlade misli samo na smenu ministara ili na zamenu koalicionih partnera i zašto se s vremena na vreme govori o mogućnosti ulaska stranke Borisa Tadića u vladu i to umesto SPS-a, ona je rekla da je "reč o temi zabavnoj za medije, koji u nedostatku senzacija prave svakojake kombinacije".

"Srpska napredna stranka uživa ogromno poverenje građana i nećemo ga prokockati. Maksimalno smo odgovorni i borimo se i radimo najbolje i najbrže što možemo. Ako ikada budemo razgovarali o rekonstrukciji, građani će o tome prvi biti obavešteni, a to će im saopštiti predstavnici vlade", zaključila je Mihajlovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja