10. rođendan Dečjeg sela u Kraljevu
Foto: Sina

Utočište za decu bez roditeljskog staranja

10. rođendan Dečjeg sela u Kraljevu

Srbija -
U ovom humanom naselju, na 2,5 hektara, sagrađeno je i potpuno opremljeno 14 porodičnih kuca od po 140 kvadrata u kojima pod starateljstvom živi više od 90 dece i mladih, uzrasta od 3 do 18 godina

KRALJEVO - Dodelom zahvalnica zaslužnim organizacijama, pojedincima i donatorima, "SOS Dečje selo“ iz Kraljeva, proslavilo je svoj deseti rođendan.

U ovom humanom naselju, na 2,5 hektara, sagrađeno je i potpuno opremljeno 14 porodičnih kuca od po 140 kvadrata u kojima pod starateljstvom živi više od 90 dece i mladih, uzrasta od 3 do 18 godina.

"SOS mamama i tetama“ u svakodnevnoj brizi o štićenicima pomaže stručni tim sastavljen od psihologa, pedagoga, socijalnog radnika,pravnika, logopeda, nastavnika, trenera.

U "selu“ žive i seoski majstor i vozač koji obavljaju potrebne popravke i organizuju prevoz za porodice do vrtića, škole, ili za velike kupovine.

Utočište za decu bez roditeljskog staranja u kraljevačkom naselju Beranovac, jedno od 443 sličnih u 135 država sveta, 2004. godineosnovala je austrijska humanitarna organizacija "SOS kinderdorf internacional“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track