Antić: Većina toplana u Srbiji spremna za grejnu sezonu
Foto: Tanjug

Obišao Beoelektrane

Antić: Većina toplana u Srbiji spremna za grejnu sezonu

Srbija -
Problemi postoje u šest-sedam gradova, a reč je o toplanama u Trsteniku, Smederevu, Priboju, Valjevu, Novom Pazaru i Vranju, kaže ministar

BEOGRAD - Većina toplana u Srbiji, sa izuzetkom njih šest do sedam, spremne su za predstojeću grejnu sezonu koja počinje 15. oktobra, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i poručio da ne postoji mogućnost da neko ostane bez grejanja.

"Dobra situacija je u većini od 59 toplana u Srbiji, problemi postoje u šest-sedam gradova", rekao je Antić prilikom obilaska "Beogradskih elektrana", najavljujući da će u četvrtak, 2. oktobra, sa direktorima svih toplana i gradonačelnicima opština u kojima je problematična nabavka energenata razgovarati i definisati dodatne aktivnosti da bi te toplane bile spremne za grejnu sezonu.

Reč je o toplanama u Trsteniku, Smederevu, Priboju, Valjevu, Novom Pazaru i Vranju, naveo je Antić i ukazao da bi lokalne samouprave mogle da pomognu toplanama da nabave neophodne energente.

Probaćemo da utegnemo ceo sistem iako energetski sektor zbog poplava radi u otežanim uslovima, ali uspevamo da držimo funkcionisanje sistema na adekvatnom nivou, poručio je ministar.

Antić je najavio da od sutra Beogradske elektrane počinju funkcionalne probe i da je za nih obezbeđeno 50.000 tona mazuta i oko 3.600 tona uglja.

Direktor Beogradskih elektrana Goran Aleksić rekao je da su te elektrane spremne za grejnu sezonu i da imaju dovoljno energenata da svim Beograđanima tokom zime bude dovoljno toplo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track