Bela Reka: Nastavljena potraga za četničkim granatama
Foto: Beta

Sektor za vanredne situacije

Bela Reka: Nastavljena potraga za četničkim granatama

Srbija -
Dvadesetak domaćinstava juče je evakuisano iz preventivnih razloga, jer se osim 18, koje su pronađene, pretpostavlja se da ima jos zakopanih granata

ŠABAC - U selu Bela Reka, kraj Šapca, pripadnici Sektora za vanredne situacije danas nastavljaju sa pretragom terena gde je pronađeno 18 granata iz Drugog svetskog rata.

Artiljerijske granate raznih kalibara, koje su pronađene juče su bile zakopane, a pretpostavlja se da su pripadale nekoj četničkoj brigadi koja je boravila na području Bele Reke u Drugom svetskom ratu.

"Tokom dana će biti nastavljena pretraga terena, a pronađene granate će najverovatnije biti i uništene", rekao je načelnik lokalnog Sektora za vanredne situacije Aleksandar Stojković.

Na prostoru tog sela angažovane su specijane ekipe za neeksplodirana ubojina sredstva Sektora za vanredne situacije kao i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dvadesetak domaćinstava juče je evakuisano iz preventivnih razloga, jer se osim 18, koje su pronađene, pretpostavlja se da ima jos zakopanih granata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track