BUJANOVAC I PREŠEVO: Bez ugovora o radu 32 radnice u 5 ugostiteljskih lokala
Foto: Kurir, Ilustracija

Akcija policije

BUJANOVAC I PREŠEVO: Bez ugovora o radu 32 radnice u 5 ugostiteljskih lokala

Srbija -
Otkrivene žene su s područja Kosova i Metohije, Beograda, Novog Sada, Niša, Bujanovca, Loznice, Aranđelovca, Smedereva, Pančeva, Paraćina, Trstenika, Banje Koviljače, Raške, Zrenjanina, dve državljanke Albanije i jedna državljanka Makedonije, koje su radile bez ugovora o radu

VRANJE - Policija je u pet ugostiteljskih objekata u Bujanovcu i Preševu otkrila 32 žene koje su radile bez ugovora o radu, saopštila je Policijska uprava Vranje.

Policija u Vranju, u saradnji sa Turističkom inspekcijom, Terenskom kontrolom poreske uprave i Inspekcijom rada je u noći između 12. i 13. avgusta sprovela na području Bujanovca i Preševa pojačanu kontrolu pet ugostiteljskih objekata - četiri na području Bujanovca i jedan na području Preševa.

Utvrđeno je da jedan objekat u Bujanovcu ne poseduju dozvolu za rad, a otkrivene su 32 žene, sa područja Kosova i Metohije, Beograda, Novog Sada, Niša, Bujanovca, Loznice, Aranđelovca, Smedereva, Pančeva, Paraćina, Trstenika, Banje Koviljače, Raške, Zrenjanina, dve državljanke Albanije i jedna državljanka Makedonije, koje su radile bez ugovora o radu.

Izvršen je pretres i jednog objekta sa sobama gde su smeštene ženske osobe, kao i pregled jednog stana i hotelske sobe. Policijska uprava i inspekcija će protiv vlasnika objekta preduzete zakonske mere. U akciji je učestvovalo 20 policajaca i 25 kriminalističkih policajaca za suzbijanje opšteg, privrednog kriminaliteta i za suzbijanje trgovine i krijumčarenja ljudi, kao i dva kriminalistička tehničara, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja