BRUKA: Direktor Doma učenika potrošio 900.000 na alkohol
Foto: Kurir Štampano

Rasipništvo u Zrenjaninu

BRUKA: Direktor Doma učenika potrošio 900.000 na alkohol

Srbija -
Rukovodilac ustanove Goran Petković novcem iz budžeta kupio 120 litara žestine, 300 flaša vina i 960 limenki piva

ZRENJANIN - Direktor Doma učenika srednjih škola „Angelina Kojić Gina“ iz Zrenjanina Goran Petković prošle godine na reprezentaciju je potrošio čak 899.125 dinara, a između ostalog kupio je 120 litara žestokog alkoholnog pića, saznaje Kurir.Na računima do kojih je došao Kurir vidi se da je Petkoviću omiljena rakija od dunje jer je prošle godine kupio 88 litara baš tog pića. Pored toga, rukovodilac ustanove, u kojoj borave većinom maloletni učenici, pazario je 28 litara „pelinkovca“, kao i četiri flaše viskija. Osim toga, novcem iz budžeta kupljeno je i više od 300 flaša vina i 960 limenki piva.

Crno na belo... Sporni računi
Crno na belo... Sporni računi

Gostili funkcionere- Ove ogromne količine alkohola popijene su u mini-restoranu u okviru Doma učenika, u kome je Petković gostio lokalne funkcionere - tvrdi za Kurir Stevan Bakalov, bivši član Upravnog odbora Doma učenika.- Dok sam bio član UO, video sam da je u završnom računu za 2013. godinu pisalo da je Petković na reprezentaciju potrošio oko 900.000 dinara. Tražio sam i, po zakonu o dostupnosti informacija, dobio račune na kojima se vidi da je ovaj dom u proseku trošio po četiri litre alkoholnog pića dnevno. Tolike količine alkohola su popijene na gozbama, kada Petković prima lokalne političare i druge goste.

Skupljaju se raznim povodima - kaže Bakalov, koji je dobio otkaz u Domu učenika jer je o rasipništvu direktora Gorana Petkovića obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije.Na jednoj fakturi do koje je došao Kurir vidi se da je jednom prilikom Dom učenika srednjih škola iz Zrenjanina potrošio 342.000 dinara za reprezentaciju.Nenormalna potrošnja- Pa za svadbu bi manje potrošio. To je nenormalno jer to sve plaćaju građani Srbije i roditelji dece Doma učenika - ističe Bakalov.Iz Ministarstva finansija Kurir je dobio odgovor da nije vršena kontrola poslovanja Doma učenika.

PetkovićPIĆE SU POPILI GOSTIDirektor Doma učenika Goran Petković ne vidi ništa sporno u tome što je kupio toliko alkohola i što je na reprezentaciju potrošio 900.000 dinara.- Svake godine za vreme uskršnjeg raspusta organizujemo likovnu koloniju. Osim toga, za godinu dana kroz Dom učenika prođe mnogo gostiju, a piće se koristi za njih. Kupujemo ga za pare koje zaradimo smeštajem i ishranom trećih lica. Moj je posao da obezbedim da sve funkcioniše i nemojte me vi učiti da li da nabavim 30 ili 130 litara alkohola. Ako sam nešto pogrešio, odgovaraću - kaže Petković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track