ČAČAK: Zakup kioska skuplji od 6 do 10 odsto
Foto: Marko đoković Kurir Arhiva

Kvadrat od 1.150 do 2.500 dinara

ČAČAK: Zakup kioska skuplji od 6 do 10 odsto

Srbija -
Zakupci su do sada plaćali obaveze za gradsko građevinsko zemljište oko 460 dinara po kvadratu u prvoj zoni, dok je van centra grada iznos bio upola manji

ČAČAK - Čačansko Javno preduzeće "Gradac" formiraće nove cene zakupa kioska, koje će iznositi od 1.150 do 2.500 dinara po metru kvadratnom, u zavisnosti od zone, najavljeno je iz tog preduzeća.

"Potrebno je da nam se vlasnici postavljenih trafika jave kako bismo regulisali pitanje zakupnine čija će cena biti uvećana, odnosno, usklađena sa tržišnim iznosima", rekla je samostalni referent za građevinsko zemljište Neda Marković.

Marković kaže da će se time uvesti red među sadašnjim problematičnim zakupcima, a postoji veliki broj nelegalnih kioska, kao i onih koji su ostavljeni u skladu sa nekim ranijim programima.

"Naša namera nije da uklanjamo trafike već da vlasnike podstaknemo da ozbiljno rade, dok će nelegalno postavljene kioske ukloniti komunalna inspekcija", rekla je Marković. dodajući da će zakupci koji imaju ugovore sa Gradcom biti u obavezi da potpišu anekse.

Inače, zakupci su do sada plaćali obaveze za gradsko građevinsko zemljište oko 460 dinara po m2 u prvoj zoni, dok je van centra grada iznos bio upola manji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track