Da li Batočini ne treba škola? Duguju za grejanje, isključen im je telefon, a profesori nisu plaćeni
Foto: Kurir Štampano

Predsednik opštine hoće da zatvori školu iz političkih pobuda

Da li Batočini ne treba škola? Duguju za grejanje, isključen im je telefon, a profesori nisu plaćeni

Srbija -
Budžet za školu nije uplaćen jer je predsednik iz DS, a ja sam iz SNS, tvrdi direktor OŠ "Nikola Tesla" Zdravko Mladenović

BEOGRAD - Srednjoj školi „Nikola Tesla“ iz Batočine već mesecima je isključen telefon, neplaćeni su im i računi za grejanje, a duguje se i 600.000 dinara za honorare petoro profesora.- Predsednik opštine Batočina Radiša Milošević svesno želi da školu „Nikola Tesla“ dovede u težak položaj i mene smeni. Već duže vreme ova ustanova je u velikom dugu i mislim da ćemo 1. septembra biti u teškom problemu ukoliko se dugovi ne izmire - kaže za Kurir Zdravko Mladenović, direktor Srednje škole „Nikola Tesla“ u Batočini, koji tvrdi da predsednik opštine namerno neće da izmiri dugove kako bi škola propala i na kraju se zatvorila.- Srednja škola je potpisala ugovor sa pet profesora različitih predmeta o njihovom stažiranju kod nas, a sve to na osnovu protokola koji je lokalna samouprava zaključila s upravom iz Kragujevca. Ti asistenti radili su u ovoj školi godinu dana od novembra 2012. do novembra 2013. godine, i za to im se duguje ukupno 600.000 dinara. Pored toga, imamo i dug za telefon, a najveći deo duga je prema Javnom komunalnom preduzeću za grejanje - kaže direktor Mladenović i dodaje da budžet za školu iznosi 13 miliona i 240.000 dinara, a da je od toga realizovano za prvih sedam meseci svega dva miliona.- Sve materijalne troškove škole snosi opština, ali Milošević želi školu da odvede u težak položaj iz političkih razloga - kaže Mladenović.

Ništa spornoMILOŠEVIĆ: NEMAMO PARA, PA DRŽAVA JE U KRIZIPredsednik opštine Radiša Milošević prvo nam je rekao da ništa ne duguju za srednju školu, ali kad smo ga upitali za asistente, grejanje i telefon, ipak je priznao.- Dugujemo, pa šta! Polako, isplatićemo, to komunalno preduzeće je sad u stečaju. Što se tiče budžeta za školu, mi nemamo više. Pobogu, pa država je u ekonomskoj krizi - kaže Milošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track