Devenport potpisuje: Porodici stradalog rudara Željka Miletića kuća na dar
Foto: Tanjug

Montažna od 85 kvadrata

Devenport potpisuje: Porodici stradalog rudara Željka Miletića kuća na dar

Srbija -
Vera Lazić, nevenčana supruga pokojnog rudara Miletića, i njihovo troje maloletne dece od deset, devet i tri godine, žive kod Verinih roditelja u Svilajncu, u kući koje je uništena u poplavi 15.maja

SVILAJNAC - Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport posetiće u sredu, u Svilajncu, porodicu - suprugu i troje dece, rudara kopača Željka Miletića, koji je stradao u jami Strmosten, i potpisati ugovor o donaciji za izgradnju nove kuće, izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Vera Lazić, nevenčana supruga pokojnog rudara Miletića, i njihovo troje maloletne dece od deset, devet i tri godine, žive kod Verinih roditelja u Svilajncu, u kući koje je uništena u poplavi 15.maja.

Kako je ranije izjavila zamenica predsednika opštine Svilajac Danijela Stojadinović, porodica Lazić dobiće montažnu kuću od 85 kvadrata.Porodica stradalog rudara sada je privremeno dok se ne sagradi kuća, smeštena u stanu Termoelektrane "Morava".Ključ od tog stana im je 27.septembra uručio ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić, koji je na sahrani Miletića, obećao da će Veri pomoći oko zapošljavanja u "Moravi".

Rudar kopač Miletić (36) je u jami "Strmosten" Rudnika "Rembas" iz Resavice stadao je 23. septembra kada se na njega, prilikom bušenja naslaga uglja, sručila velika količina uglja, kamena i zemlje.Potraga za njim je trajala šest dana. Sahranjen je 1.oktobra u rodnom selu Lomnica kod Despotovca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track