DOBILA KROV NAD GLAVOM: Gospojina vratila Dušanki osmeh
Foto: Sasa Urosev

Humani gest za svaku pohvalu

DOBILA KROV NAD GLAVOM: Gospojina vratila Dušanki osmeh

Srbija -
Od sredstava prikupljenih u okviru humanitarne akcije poznate turističke manifestacije, Dušanki Stanaćev i njenoj porodici kupljena kuća

NOVI BEČEJ: A od humanih ljudi-kuća !

-Srećnije žene i majke od mene u ovom trenutku nema. Zaista sam dirnuta ovim gestom. Naš nov dom izuzetno lepo izgleda. Hvala svim ljudima dobre volje što su nam omogućili da naše porodično gnezdo svijemo pod ovim krovom- duboko dirnuta Dušanka Stanaćev iz Kumana, ovako je reagovala nakon posete Saše Šućurovića, predsednika opštine Novi Bečej, koji je sa saradnicima posetio njenu porodicu.

Za Dušanku, osobu sa invaliditetom, njenog supruga Predraga i ćerkicu i sina, ovo je događaj koji će im dramatično promeniti svakodnevnicu. Umesto života na periferiji tog banatskog sela, u kući nabijači do koje vodi blatnjav neasfaltiran put, dobili su solidnu prizemnu kuću u koju će se useliti već za koji dan. Kuća je kupljena od sredstava prikupljenih u okviru humanitarne akcije poznate turističke manifestacije koja je ovog avgusta u Novi Bečej dovela više od 200.000 ljudi:

-Učesnici manifestacije, od estradnih ličnosti do vlasnika opreme i ugostiteljskih objekata, rado su se odazvali pa se u fond " Gospojina vraća osmeh", slilo dovoljno sredstava . Uz novac prikupljen u akciji "Gađanje predsednika opštine balonima sa vodom", sakupili smo dovoljno novca za Stanaćeve- pojasnio je za Kurir predsednik opštine Novi Bečej Saša Šućurović.Kuću u kojoj su Stanaćevi dosad živeli, poklonili su opštini Novi Bečej, a u njoj će, kako je planirano, biti udomljena jedna socijalno ugrožena porodica:

-Predhodnih godina smo humaitarnu akciju realizovali sa fondom "Bitka za bebe", a ove odlučili da pomoć usmerimo nekome iz naše lokalne sredine. Planiramo da naredne godine ova akcija bude širih razmera. Nikad mi nije bilo teško da me sugrađani balonima punim vode, skvase do gole kože. Njihovoj rafalnoj paljbi stvaviću se na raspolaganje već idućeg leta- potvrdio je Šućurović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track