DŽABE UPOZORENJA INSPEKCIJE: Milanovčani piju neispravnu vodu, veruju da je lekovita
Foto: Kurir Arhiva

Česma u Makovcu na Ibarskoj magistrali

DŽABE UPOZORENJA INSPEKCIJE: Milanovčani piju neispravnu vodu, veruju da je lekovita

Srbija -
Zavod za javno zdravlje u Čačku obavestio je 3. septembra nadležne opštinske službe, da je voda fižičko-hemijski i mikrobiološki neispravna za piće

GORNJI MILANOVAC - Pored izričitog upozorenja da je voda na javnoj česmi u Makovcu kod Gornjeg Milanovca neispravna za piće, građani je i dalje koriste, rečeno je danas u opštinskoj inspekciji.

Zavod za javno zdravlje u Čačku obavestio je 3. septembra nadležne opštinske službe, da je voda fižičko-hemijski i mikrobiološki neispravna za piće, a predsednik opštine Milisav Mirković odmah je doneo rešenje o zabrani njenog korišćenja.

Istog trenutka inspektor Ivan Nikolić postavio je obaveštenje na česmi, koja se nalazi pored same Ibarske magistrale na izlasku iz Gornjeg Milanovca za Preljinu, ali putnici i građani tog kraja i dalje toče neispravnu vodu u flaše i balone.

Meštani veruju da je ta voda lekovita i u balonima je nose za višednevnu upotrebu.

Prema njihovima navodima, vodu su i ranije koristili i pored upozorenja i "nikome ništa nije falilo". Kako su saopštile inspekcijske službe, na česmi će biti postavljeno novo obaveštenje da je voda neispravna i da ne treba da se koristi za piće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja