EKOLOŠKI INCIDENT U KURŠUMLIJI: U curenju sumporne kiseline, lakše povređeni radnici i vatrogasac!
Foto: Milen Đorđević

Pušteni na kućno lečenje

EKOLOŠKI INCIDENT U KURŠUMLIJI: U curenju sumporne kiseline, lakše povređeni radnici i vatrogasac!

Srbija -
Dvojica radnika i vatrogasac primljeni su u bolnicu sa simptomima lakšeg trovanja dok su pokušavali da zaustave curenje sumporne kiseline iz jedne od komora cisterne u krugu fabrike u Kuršumliji

KURŠUMLIJA- Zajedničkom intervencijom Vatrogasno spasilačkih jednica iz Kuršumlije, Prokuplja i Niša i radnika Simpo ŠIK iz Kuršumlije, zaustavljeno je curenje sumporne kiseline iz jedne od komora cisterne, koja se nalazila u krugu fabrike Simpo ŠIK u Kuršumliji.

Incident se dogodio juče popodne oko 13.30 časova, a zbog simptoma trovanja dva radnika Simpo ŠIK-a i jedan pripadnik Vatrogasno spasilačkih jedinica primljeni su u Opštu bolnicu u Prokuplju, ali nisu životno ugroženi.

- Nakon pretakanja sumporne kiseline iz preostale dve komore cisterne u rezervoare fabrike Simpo ŠIK, osnovni javni tužilac u Kuršumliji, inspektor za zaštitu životne sredine i pripadnici Policijske uprave u Prokuplju izvršili su uviđaj lica mesta, saopštila je policija.

Dva radnika kuršumlijske fabrike SIMPO ŠIK i jedan vatrogasac koji su zbog lakših simptoma trovanja zadobijenih prilikom zaustavljanje curenje sumporne kiseline su dobro i pušteni su na kućno lečenje.

Doktorka iz prokupačke bolnice Marija Despotović je rekla da su tri osobe primljenje sa tegobama na respirativnom sistemu i da da su posle inicijalne terapije pušteni na kućno lečenje.

Despotić je navela i da se sva trojica radnika u dobrom zdravstvenom stanju dodavši da im je pomoć u prokupačkoj prokupačku bolnicu sinoć ukazana.

Tokom ovog incidenta nije došlo do zagađenja reke Banjske koja se nalazi u neposrednoj blizini. Inače, sumporna kiselina se koristi u procesu proizvodnje lesonita.

( M.Đ./Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track