GRADONAČELNIK NS VUČEVIĆ: Srbija je jača od huligana!
Foto: Gradska Uprava Novog Sada

napad na pekare i poslastičarnice

GRADONAČELNIK NS VUČEVIĆ: Srbija je jača od huligana!

Srbija -
Zahvaljujem se vlasnicima čiji su objekti bili izloženi napadima na hrabrom i dostojanstvenom držanju. Naša država jača je od svakog huligana i ubeđen sam da će oni koji su bacili ljagu na naš grad i našu državu biti procesuirani u skladu sa zakonom – istakao je gradonačelnik Vučević i dodao da pojedinci nikada neće uspeti da naruše mir i bezbednost svih građana Novog Sada.

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i načelnik PU Novi Sad Siniša Radaković održali su sastanak u Gradskoj kući sa vlasnicima pekara i poslastičarnica čiji su objekti proteklih dana bili na meti napada vandala.

Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da je današnji sastanak imao za cilj da se pokaže da su Grad i Policija na istom zadatku kao i da se ukaže na izrazitu međusobnu solidarnost i zajedništvo koje Novosađani pokazuju u ovim teškim trenucima za svoje sugrađane.

Foto: Gradska uprava Novog Sada
Foto: Gradska uprava Novog Sada

-Danas šaljemo jasnu sliku da je napad na bilo kog našeg sugrađanina, bez obzira na njegovo ime i veroispovest, napad na svakog Novosađanina i na svakog državljanina Republike Srbije. Ni Država, ni Grad ali ni cela zajednica neće dozvoliti da neodgovorni pojedinci narušavaju međuljudske odnose i kvare naš suživot. Takvi vandali nisu ogledalo našeg grada i države, i svakako da se takvim njihovim ponašanjem ne pokazuje patriotizam. Zahvaljujem se vlasnicima čiji su objekti bili izloženi napadima na hrabrom i dostojanstvenom držanju. Naša država jača je od svakog huligana i ubeđen sam da će oni koji su bacili ljagu na naš grad i našu državu biti procesuirani u skladu sa zakonom – istakao je gradonačelnik Vučević i dodao da pojedinci nikada neće uspeti da naruše mir i bezbednost svih građana Novog Sada.

Gradonačelnik je tom prilikom naglasio da je Policijska uprava u Novom Sadu tokom istrage povodom pomenutih slučajeva privela određena lica i vršila poligrafska testiranja kako bi se otkrili počinioci tih nedela.

Foto: Gradska uprava Novog Sada
Foto: Gradska uprava Novog Sada

Vlasnik pekare „Evropa“ Bajram Temaj izrazio je zahvalnost gradonačelniku i načelniku PU Novi Sad na maksimalnom zalaganju povodom nemilih incidenata.

On je rekao da se situacija smiruje i da on, kao građanin Novog Sada, ne oseća strah posebno zahvalivši građanima Novog Sada na svakodnevnoj podršci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track