HRABRI I POŠTENI: Vučević nagradio policajce Zorića i Muženića
Foto: Fonet

Svečanost u Novom Sadu

HRABRI I POŠTENI: Vučević nagradio policajce Zorića i Muženića

Srbija -
Gradonačelnik Vučević je obišao Kol centar 192 i druge prostorije novosadske Policijske uprave

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je danas novosadsku Policijsku upravu i tom prilikom uručio novčanu nagradu od 40.000 dinara policajcu Borislavu Zoriću koji je u sredu uveče spasao dete iz naručja oca koji je pretio da će skočiti sa terase stana na drugom spratu.

Vučević je ovom prilikom uručio i prigodan poklon policajcu Miladinu Muženiću koji je u Petrovaradinu pronašao kovertu sa 184.000 dinara i vratio ga jednoj Novosađanki.

Vučević je zahvalio pripadnicima Intervetne i ostalih jedinica policije i Uprave za vanredne situacije koji su učestvovali u akciji spašavanja deteta koja je, kako je rekao, "oduševila celu naciju i naše sugrađane".

Predajući novčanu nagradu, koja se po prošlogodišnjoj odluci gradske skupštine dodeljuje pripadnicima MUP-a u Novom Sadu za izvanredne rezultate, gradonačelnik je istakao da su u tom gradu ponosni na policiju i da "verujemo da naša policija ima snage, znanja i moći da suzbija kriminalitet, zaštiti Novosađane i pruži im sigurnost".Policija u tome ima punu podršku građana i grada, rekao je Vučević i čestitao Zoriću i njegovim kolegama koji su učestvovali u toj akiciji.

Predajući poklon policajcu Mužiniću, Vučević je rekao da je on tim svojim gestom pokazao "da u nama još postoji ono ljudsko i moralno"."To je jedan od znakova da imamo snage da se borimo sa nemoralnim stvarima u našem društvu i da ova zajednica može da bude daleko bolja", naglasio je Vučević.

Policajac Zorić rekao je novinarima da mu je u akciji spašavanja deteta na umu bilo, pre svega, to da " svoj posao započnemo kako treba, kako smo obučeni i naravno u skladu sa zakonom". On je napomenuo da je ta nesvakidašnja situacija bila dosta složena, ali je naglasio da su policajci obučeni za takve akcije i da se zajednički uspesno obavljaju.

Gradonačelnik Vučević je obišao Kol centar 192 i druge prostorije novosadske Policijske uprave, gde su ga domaćini obavestili o najznačajnijim pojedinostima u svom radu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track