ISPALA: Prodao sam krave da bih Palmi vratio 3.000 evra za ženidbu!
Foto: Dragan Kadić

Izvisio za pomoć jer nije ostao sa ženom pet godina

ISPALA: Prodao sam krave da bih Palmi vratio 3.000 evra za ženidbu!

Srbija -
Ljubanu Rašiću žena pobegla s novcem koji je dobio iz programa za neženje u Jagodini, pa je hitno Gradu morao da iskešira sve pare

JAGODINA - Ljuban Rašić (47), meštanin sela Siokovca u Jagodini, morao je da proda dve krave i da podigne kredit kako bi predsedniku Skupštine grada Draganu Markoviću Palmi vratio 3.000 evra, koje je od njega dobio prilikom sklapanja braka.Da zlo bude veće, s tim novcem je, prema Ljubanovim rečima, u prvoj godini braka pobegla njegova tadašnja izabranica Ana M. (26), zbog koje i nisu ispoštovali uslove mere koju je 2011. propisao Grad. Prema njoj se parovima starijim od 38 godina dodeljuje jednokratna pomoć, uz obavezu da ostanu pet godina zajedno i dobiju najmanje dete u tom periodu.Majka uzela kredit- S obzirom na to da je mene žena ostavila pre isteka tog vremena i zatim otišla s delom tog novca, tačnije sa 220.000 dinara, iz Grada su mi tražili da novac koji sam dobio od njih vratim. Majka je podigla kredit i prodali smo dve najbolje krave kako bismo ispoštovali svoju obavezu prema Palmi - navodi nesrećni čovek.Kako objašnjava, sa svojom devojkom Anom živeo je nekoliko meseci pre nego što su ušli u bračne vode.- Delili smo životni prostor pet meseci, kad je majka na TV videla da stariji od 38. godina dobijaju pare ako sklope brak, pa je pomislila da bi bilo lepo da iskoristimo momenat. Mislila je, voleće me, dobićemo dete, živećemo od poljoprivrede i stoke. U početku je sve bilo lepo, venčali smo se, čak nam je i Palma poželeo sve najlepše. A onda je jednog dana nestala s novcem, a meni je ostalo sve da vratim - nastavlja Ljuban Rašić.Izgubio živce- Kuću nam je zavila u crno! Moj Ljuban je bio vredan, a danas od muke i bruke ne želi ništa da radi. Poremetio je zdravlje - objašnjava Mira.Njihove komšije negoduju i navode da nije u redu što su Ana i Ljuban zajedno dobili novac prilikom venčanja koji je posle opljačkani Ljuban morao da vraća.Iz Skupštine grada Jagodina rekli su nam da je u akciji, čiji je cilj bio da se poveća natalitet, venčano 20 parova.

Palma o brakovimaZAŠTO PIŠETE O DAVORIKE DAJKAMA?Kada smo pozvali Dragana Markovića Palmu da prokomentariše da li mu bude žao ako se projekat grada ne realizuje uspešno, odnosno kada se razvedu parovi koje je Jagodina novčano pomogla, on nije bio raspoložen da odgovori.- Zašto pišete te tekstove o davorike dajkama? - rekao je kratko, ali nije želeo da kaže šta je tačno pod tim mislio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track