ISPOVEST PACIJENTA ČIJI SNIMAK JE OBJAVIO LEKAR: Dr Didi me je spasao, ne osuđujem ga!
Foto: Facebook

Sporni snimak

ISPOVEST PACIJENTA ČIJI SNIMAK JE OBJAVIO LEKAR: Dr Didi me je spasao, ne osuđujem ga!

Srbija -
Imao si ludačku sreću. Da mogu, zaposlio bih te kao svog asistenta. Tu preciznost, tako da proturiš nož kroz utrobu, a preživiš, to što si uradio ne mogu ni vrhunski hirurzi, grlio je dr Mutevlić Radenka Janjuševića čiji snimak zabodenog noža je objavio na Fejsbuku

PRIBOJ – Ne zameram doktoru što je objavio fotografije. Njegov sam večiti dužnik. Ispričao je iz kreveta pribojske bolnice Radenko Janjušević iz Sjeverina svoju ispovest na svoj 56 rođendan.

Svoju ispovest neretko je prekidao sa „ kajem se“, a potez kojim je sebi zario nož pod srce pravdao rečima „ skupilo se, puko mi je film“.

Nevoljnik iz malog mesta u Republici Srpskoj, tik uz granicu sa Srbijom dospeo je u fokus medija prošle nedelje, sam sebi je, posle svađe sa suprugom, kuhinjski nož zario u grudi. Snimak operacije, dok se osoblje pribojske bolnice borilo za njegov život, preko profila na Fejsbuku hirurga Edina Mutevelića stigao je pred sud javnosti.

-Imao si ludačku sreću. Nož je prošao pored srca, plućnog krila, jetre i zabo se u želudac. Sad pamet u glavu. Da mogu, zaposlio bih te kao svog asistenta. Tu preciznost, tako da proturiš nož kroz utrobu, a preživiš- to što si uradio ne mogu ni vrhunski hirurzi, grlio je dr Mutevelić pacijenta.

Foto facebook
Foto facebook

Zbog banalne prepirke sa ženom priča Sjeverinac, potegao je nož na sebe.

-Jednom, drugi put insistirala je da ručamo. Meni nije bilo do jela. Nastavila je po svom. Dohvatio sam nož i pljas u grudi. Sečivo je klizalo kroz utrobu.. Šiknula je krv.... Podviknuo sam supruzi „ Vadi ga“- priča Radenko, koji pokriva lice šakama i dodaje„ Hvala Bogu, hvala Mutevliću!

Na vadi ga, supruga je odgvorila kontranaredbom „ Vadi ga ti“

-U sanitetu koji je tutnjao prema bolnici bio sam potpuno svestan. Držali su me za ruke, a ja sam se otimao želeći da iščupam nož. Kroz maglu pamtim kada su me brijali na operacionom stolu. Sledeće čega se sećam- jutro, bolnički krevet, oko mene lekari, stativ sa bocom krvi. Na stomaku mi vise neke bisage, u glavi misao: Dobro je živ sam!- premotavao je slike, ko zna koji put za ovih nekoliko dana, Radenko Janjušević. Zašto? Zar obična porodična svađa bila okidač da pokuša sam na sebe da digne ruku?

- Sve se skupilo, stigla me je žuta minuta. Posle 33 godine, ostao sam bez posla. Ni supruga ne radi. Lakše je nositi nož u grudima nego teret tehnološkog viška, lakše je zariti sečivo u srce nego se boriti sa bedom. Skuplja čovek muku, guta i ćuti. A jad se taloži u duši. Kad- tad moralo je da pukne- tražio je opravdanje Radenko Janjušević.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track