JAGODINA ČASTI: U utorak besplatno u akva park i zoo-vrt
Foto: Beta

Dan otvorenih vrata

JAGODINA ČASTI: U utorak besplatno u akva park i zoo-vrt

Srbija -
Skupština grada Jagodine pozvala je građane Srbije da 19. avgusta od 10 do 18 sati budu gosti Jagodine i da besplatno uživaju u sadržajima koje taj grad nudi

JAGODINA - Turistička manifestacija "Dan otvorenih vrata" u Jagodini biće održana 19. avgusta, kada će za sve posetioce ulaz u Akva park, Zoološki vrt "Tigar" i Muzej voštanih figura biti besplatan.

Skupština grada Jagodine pozvala je građane Srbije da 19. avgusta od 10 do 18 sati budu gosti Jagodine i da besplatno uživaju u sadržajima koje taj grad nudi.

Njima će na raspolaganju biti kupanje u Akva parku, obilazak Muzeja voštanih figura i Zoološkog vrta "Tigar", navodi se na sajtu grada Jagodine.

Turistička manifestacija "Besplatan turistički dan u Jagodini" se organizuje petu godinu zaredom.Prema podacima Skupštine grada, ta manifestacija je prošle godine okupila oko 15.000 ljudi iz cele Srbije.Inače, jagodinski Akva park nudi devet bazena za sportske rekreativne aktivnosti sa vodenim atrakcijama za decu i odrasle, jedan olimpijski bazen, sistem tobogana dužine 600 metara. Tu su i restorani, kafići, poslastičarnice, kao i tereni za mali fudbal, košarku, odbojku, stoni tenis.

Muzej voštanih figura je jedan od šest muzeja ove vrste u Evropi i jedini u Srbiji, ima 29 figura u stalnoj postavci, od likova iz srpske istorije do Novaka Đokovića.

U jagodinskom Zoo vrtu živi preko 500 primeraka 80 vrsta životinja, a među njima su trenutno najatraktivniji mladunče majmuna japanske vrste makaki, staro oko tri nedelje, kao i mladunče lava, koje je na svet došlo u maju ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track