KIKINDA: Otvoren Gerontološki centar kuća Božijeg milosrđa!
Foto: Saša Urošev

Pod okriljem Rimokatoličke crkve

KIKINDA: Otvoren Gerontološki centar kuća Božijeg milosrđa!

Srbija -
Ovo je stvarno ogroman poduhvat. Ne samo po građevinskim gabaritima i investiciji vrednoj 750.000 evra ocenio Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine

KIKINDA - Siguran krov nad glavom i sveobuhvatnu brigu o 40 lica, imaće štićenici kuće Božijeg milosrđa­ Gerontološkog centra koji je pod okriljem Rimokatoličke crkve u subotu otvoren u Kikindi.

U modernom objektu koji su otvorili zrenjaninski biskup dr Ladislav Nemet i Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodina, deset apartmana na raspolaganju će biti penzionisanom sveštenstvu, dok je petnaest dvokrevetnih komfornih soba, namenjeno svim zainteresovanim osobama.

Briga o starim i nemoćnim licima vodiće se bez obzira na njihovu versku i nacionalnu pripadnost:­

Mi smo ovoj ustanovi namerno izabrali to ime, jer se radi o socijalnom projektu koji proističe iz same misije crkve i učenika Hristovih da čine dobro i budu milosrdni. Sve je više ljudi koji žive sami i kojima je neophodna pomoć društva­ naznačio je biskup Nemet.

Otvaranje prvog objekta te vrste u Pokrajini predsednik Skupštine AP Vojvodina, ištvan Pastor, okarakterisao je sledećim rečima:­

" Ovo je stvarno ogroman poduhvat. Ne samo po građevinskim gabaritima i investiciji vrednoj 750.000 evra, nego po svojoj specifičnosti. Radi se o pionirskom poduhvatu. Crkva ga je pokrenula bez da u ovom momentu ima državnu podršku, u smislu funkcionisanja ovog objekta. Jedno je da se objekat podigne, a druga da se održi u permanentnoj funkciji. Mislim da će država prepoznati da i na ovoj bazi treba da gradi partnerske odnose sa crkvama i ostalim dobročiniteljima­ izjavio je Pastor i dodao da je za ovaj objekat u Kikindi, deset miliona dinaraizdvojio pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja.

Izgradnju su pomogli i mnogobrojni donatori i Rimokatolička crkva.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track