KIKINDA: Pauk više neće biti bauk

Muke s parkiranjem

KIKINDA: Pauk više neće biti bauk

Srbija -
Poslali smo zahtev za preliminarni raskid ugovora sa firmom “Metroparking sever”, potvrdio Pavle Markov, predsednik opštine Kikinda

KIKINDA - Pred raspletom je problem koji godinama unazad tišti značajan broj motorizovanih građana opštine Kikinda.

Sa besomučnim kažnjavanjima na skoro svakom mestu i po svaku cenu, naročito su bili suočeni vozači iz drugih gradova Srbije i inostranstva.

Vremešni “pauk” za mnoge od njih je bio bauk, jer su morali da plaćaju masne kazne. Ogorčeni, kažu, despotskim ponašanjem firme “Metroparking sever”, Kikinđani su se samoorganizovali, na Fejsbuku osnovali svoju grupu, i pokrenuli potpisivanje peticije.

Lokalno Udruženje potrošača predalo je proteklog meseca opštini Kikinda peticiju koju je potpisalo oko 7.500 građana i građanki. Oni su zatražili raskid ugovora sa firmom "Metroparking sever”. Da će njihova višegodinja inicijativa, najverovatnije, uroditi plodom, potvrdio je Pavle Markov, predsednik opštine:-Uvažavajući u peticiji izneto nedvosmislen stav naših građana o radu i ponašanju ove firme, poslali smo zahtev za preliminarni raskid ugovora sa “Metroparking severom”. Dogovoreno je da tokom ovog meseca, u direktnim pregovorima sa predstavnicima te firme, to pitanje stavimo na dnevni red. Opšte je poznato da je bilo dosta propusta u njihovom radu - izričit je Markov.

Aleksandra Koraća, lidera kikindskog Udruženja potrošača, raduje što peticija neće ostati mrtvo slovo na papiru. On je pre nekoliko godina u dobijenom sudskom sporu dokazao da mu je „pauk” nezakonito odneo automobil samo zato što je imao BH tablice:- Preduzeće „Metroparking sever”, zloupotrebilo je odredbe Zakona o saobraćaju, tako što su nakon isteka dozvoljenog vremena za parkiranje na automobile stavljali „lisice“, a onda za tu uslugu naplaćivali kazne koje su bile pet do deset puta veće od cene doplatne karte. A da ne pominjem da su parking mesta nepropisno označena, zimi se ne čiste, slabo su vidljiva i nisu numerisana. Vozila se ne mogu preuzeti svih 24 sata kao što stoji u Pravilniku, kontrolori nemaju propisnu uniformu, ne postoji depo za napuštena i havarisana vozila…

Očigledno je da smo umesto regulisanog sistema parkiranja, dobili samo kazne i naplate - kategoričan je Korać.

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track