KRAGUJEVAC: Milan Urošević (SPO) novi predsednik Skupštine grada
Foto: Tanjug

Smena vlasti u centru Šumadije

KRAGUJEVAC: Milan Urošević (SPO) novi predsednik Skupštine grada

Srbija -
Urošević je prethodno podneo ostavku na funkciju zamenika predsednika Skupštine grada, nakon što je smenjen predsednik Saša Milenić

KRAGUJEVAC - Milan Urošević (SPO) izabran je danas za novog predsednika Skupštine grada Kragujevca, a za njegovog zamenika izabrana je Slavica Kominac (SPS).

Za izbor Uroševića i Kominac tajnim glasanjem izjasnilo se 49 odbornika, a protiv je bilo 30, odnosno 29 odbornika.

Urošević je prethodno podneo ostavku na funkciju zamenika predsednika Skupštine grada, nakon što je smenjen predsednik Saša Milenić.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović rekao je da Srbija nema takvog intelektualca kao što je smenjeni predsednik skupštine Saša Milenić i da mu je drago što mu je prijatelj.

On je rekao i da ga je zvao lider LDP Čedomir Jovanović, poprilično uzrujan i izvinio se što su njegova tri odbornika glasala za razrešenje Milenića.

Jovanović ga je, kako je dodao Stevanović, obavestio da odbornici LDP to rade na svoju ruku i da on ne stoji iza toga.

Saša Milenić (Z ZS S) razrešen je danas na sednici gradskog parlamenta sa mesta predsednika skupštine, na inicijativu Srpske napredne stranke.

Za njegovu smenu tajnim glasanjem izjasnilo se 48 odbornika, od ukupno 50 koliko ih je glasalo. Dva listića su nevažeća, a 37 odbornika nije učestvovalo u glasanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track