KURŠUMLIJA: Stimulativne mere omogućile zaposlenje 81 osobe!
Foto: Milen Đorđe

Izdvojeno 20 miliona dinara

KURŠUMLIJA: Stimulativne mere omogućile zaposlenje 81 osobe!

Srbija -
Trudićemo se da i naredne godine pomognemo razvoj preduzetništva u našoj opštini i pozitivnim aktivnostima smanjimo migraciju stanovništva u veće centre Srbije- objasnila je Snežana Radović, šef Odeljenja za privredu opštine Kuršumlija

KURŠUMLIJA- Stimulativnim merama aktivne politike zapošljavanja opština Kuršumlija je pomogla zapošljavanje 81 lica sa evidencije NSZ. Programom samozapošljavanja 22 osobe su pokrenula sopstveni biznis.

Programom zapošljavanja na novootvoerenim radnim mestima 35 nezaposlenih je dobilo posao. Uspešno je realizovan i program za stručnu praksu, gde je za 18 mladih sa završenim visokim obrazovanjem omogućeno godinu dana rada u organu državne uprave, a sve u cilju sticanja praktičnih znanja i veština u struci, dok je kroz program javnih radova šest gerontodomaćica dobilo posao u trajanju od pet meseci.

-Najveći problem kuršumlijske opštine je velika stopa nezaposlenosti. Stimulativnim merama politike zapošljavanja u 2014. godini želeli smo da pozitivno utičimo na pomenuti problem. Kuršumlijskim preduzetnicima nastojali smo da omogućimo bolje uslove za upošljavanje novih radnika, mladim ljudima kao i zainteresovanim sugrađanima pomognemo pri realizaciji svojih ideja i na taj način stvorimo povoljne uslove da započnu sopstveni biznis.Trudićemo se da i naredne godine pomognemo razvoj preduzetništva u našoj opštini i pozitivnim aktivnostima smanjimo migraciju stanovništva u veće centre Srbije- objasnila je Snežana Radović, šef Odeljenja za privredu opštine Kuršumlija.

Za realizaciju ovih programa opština Kuršumlija je izdvojila 20 miliona dinara.

( M.Đ.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track