Lučanima prete nove poplave
Foto: Fonet

Izlili se potoci

Lučanima prete nove poplave

Srbija -
Zasad nema ugroženih domaćinstava, ali su sve službe u pripravnosti

LUČANI - Zbog obilnih padavina na području opštine Lučani izlilo se nekoliko potoka, a sve službe su u pripravnosti.

"Počelo je izlivanje pritoka Bjelica iz pravca Negrišora, korito je napustila Negrišorska reka kod mosta u Puhovu, a na tom mestu je veliki nanos mulja", kazao je predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović i istakao da za sada nema ugroženih domaćinstava. On je, kako kaže, poslao ljudstvo i mehanizaciju da to saniraju , ali i da prate stanje na kritičkim tačkama i reaguju po potrebi.

Trenutno kiša ne pada što je dobro, međutim, zbog najava HRMZ svi su u pripravnosti, dodao je Sretenović.Inače, opština Lučani je bila prva na udaru ovogodišnjih poplava kada se reka Bjelica izlila još polovinom aprila, a situacija nije bila bolja ni u maju.

Zbog obilnih padavina i poplave, koje su zadesile ovo područje, tada je oštećeno oko 50 domaćinstava i 24 privredna subjekta u kojima je zaposleno oko 1.500 radnika.Oštećenja na usevima su procenjena na 134 miliona, a njih su prijavila 1.089 domaćinstva, a poplavljeno je oko 400 hektara oranica. Takođe, u aprilu i maju vodena stihija oštetila je 16 mostova i propusta, a velika oštećenja pretrpeli su putevi prvog i drugog reda. Klizišta i odrroni su takođe načinili veliku štetu putnoj infrastrukturi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track