MEDVEĐA: Bujica odnela lokalne puteve. Više od 100 domaćinstava odsečeno!

Jako nevreme

MEDVEĐA: Bujica odnela lokalne puteve. Više od 100 domaćinstava odsečeno!

Srbija -
Bujične vode su u potpunosti odnele veći deo puta od pet kilometara ka selu Kapit i naselju Čokotanci, zatim ka selima Marovac, Đulekare i Rujkovac

MEDVEĐA - Olujno nevreme praćeno jakom kišom, koje je jutros oko šest sati zahvatilo područje opštine Medveđa, oštetilo je asfaltne puteve i stambene objekte u više sela, rekao je predsednik te opštine Slobodan Drašković.

Bujične vode su u potpunosti odnele veći deo puta od pet kilometara ka selu Kapit i naselju Čokotanci, zatim ka selima Marovac, Đulekare i Rujkovac.

"Više od 100 domaćinstava je zbog potpunog oštećenja više puteva odsečeno od ostatka opštine, a bujica je u naselju Čokotanci odnela stanovnicima sitnu stoku i uništila voćnjake i njive sa kukuruzom i povrćem. Važno je da nema ljudskih žrtava. Ono što možemo sami odmah ćemo početi da saniramo, ali neophodno nam je potrebna i pomoć Vlade Srbije", rekao je Drašković.

Nevreme koje je zahvatilo Medveđu trajalo je oko dva sata i na tom području je palo oko 50 litara kiše po kvadratnom metru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track