Mihajlovićeva: Zaječar je primer za sve lokalne samouprave

Otvaranje radova na mostu

Mihajlovićeva: Zaječar je primer za sve lokalne samouprave

Srbija -
Sve se u Zaječaru radi po planu i u roku. U julu su počeli radovi na toj ulici i evo danas su završeni i već se otvaraju radovi na gradnji novog mosta, navela je ministarka
1 / 3 Foto: Tanjug

ZAJEČAR - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisusustvovala je početku izgradnje novog mosta preko Crnog Timoka u Zaječaru, u naselju Kotlujevac, i poručila da je taj grad primer kako sve lokalne samouprave u Srbiji treba da sarađuju sa vladom.

Radove u vrednosti od 115 miliona dinara finansira grad Zaječar, a rok za završetak posla je 150 dana.

Mihajlović, koja je prisustvovala polaganju kamena temeljca, istakla je da je reč o posebnom mostu koji je isprojektovan na novi način i koji neće imati stubove u vodi, a koji će zameniti stari most koji je izgrađen pre više od 70 godina.

Potpredsednica vlade je izrazila očekivanje da će i taj rok biti ispoštovan, ističući da se svi projekti u Zaječaru realizuju po planu i u roku.

Mihajlović je pre toga prisustvovala otvaranju rekonstruisane centralne gradske ulice Nikole Pašića u Zaječaru, gde je danas, u centru grada, otvoren novi kružni tok.

"Sve se u Zaječaru radi po planu i u roku. U julu su počeli radovi na toj ulici i evo danas su završeni i već se otvaraju radovi na gradnji novog mosta", rekla je Mihajlović.

Ona je napomenula da joj je naročito drago kada prisustvuje početku nekog infrastrukturnog projekta koji lokalna samouprava sama finansira, a ne, kako je to inače običaj, da opštine pozivaju vladu samo kada traže novac.

Predsednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković je rekao da će betonska ploča starog mosta biti iskorišćena za premošćavanje dva zaječarska naselja, Podliva i Kotlujevca, kako bi se olakšalo građanima.

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak rekao je da je reč o mostu koji će biti izgrađen od prednapregnutog betona sa kablovima koji će nositi središnji deo mosta, tako da most neće imati stubove u vodi.Inače, radove izvodi firma "MBA Miljković".

Na svečanosti u Pozorišu "Zoran Radmilović" u Zaječaru, na obeležavanju Dana grada (7. septembra), Zorana Mihajlović je dobila priznanje počasnog građanina tog grada, zbog velikog doprinosa njegovom razvoju i pomoći tokom prethodne grejne sezone, dok je bila ministar energetike.Mirković je rekao da Mihajlović ima veliku energiju koju ne štedi u pomoći koju pruža opštinama u Srbiji, a ona je poručila da će nastaviti sa time i u narednom periodu.

Vlasnik univerziteta "Megatrend" Mića Jovanović takođe je dobio zvanje počasnog građanina Zaječara jer je, prema rečima Mirkovića, Zaječar zahvaljujući toj obrazovanoj instituciji postao univerzitetski centar i grad mladih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track