MIRKOVIĆ: Prvo kancelarija JP Webera, a potom i nova fabrika!

Investicije stižu u Zaječar

MIRKOVIĆ: Prvo kancelarija JP Webera, a potom i nova fabrika!

Srbija -
Naš cilj je da pronađemo partnere u Evropskoj Uniji i pokrenemo nekadašnje gigante poput „Porcelana“ i „Kristala“. Zaječarski kristal je bio u domovima stanovnika evropskih zemalja i nema razloga da ne bude opet, istakao je Mirković

ZAJEČAR - Predstavnici nemačke kompanije JP WEBER nastavili su danas u Zaječaru pregovore sa čelnicima grada Zaječara o otvaranju predstavništva ove kompanije u Zaječaru, kao i pronalaženju i dovođenju investitora u Zaječar.

Zaječar će, kao što ga greje danas, u narednom periodu ogrejati sunce. Posle dugog perioda, u vreme bivše vlasti, kada nije bilo ni jednog projekta, vreme je da se u Zaječaru pokrenu veliki projekti, otvore fabrike i zaposle ljudi"- izjavio je na današnjoj konferenciji za medije Saša Mirković, predsednik Skupštine grada Zaječara.

„Naš rad i otvaranje prema potencijalnim partnerima donelo je rezultate. Evropske kompanije žele da dođu u Zaječar. Kancelarija JP WEBERA u Zaječaru biće otvorena za 30-tak dana. A već krajem drugog i početkom trećeg kvartala naredne godine biće otvorena i nova fabrika u našem gradu, kao rezultat ove saradnje. Naš cilj je da pronađemo partnere u Evropskoj Uniji i pokrenemo nekadašnje gigante poput „Porcelana“ i „Kristala“. Zaječarski kristal je bio u domovima stanovnika evropskih zemalja i nema razloga da ne bude opet.“

„Mi smo se trenutno orijentisali na proizvodnju plastičnih kesa i folija od biorazgradivih materijala. Zemlje Evropske Unije, kao i zemlje kandidati za ulazak u Uniju su veoma fokusirane na regulativu koja se odnosi na biorazgradive kese i folije. Mi sada radimo na traženju lokacije za jednog od komintenata JP WEBERA koja se bavi proizvodnjom biorazgradivih kesa i folija. Tražimo lokaciju za izgradnju fabrike koja bi snabdevala skoro čitavu Evropu. Biće nam veliko zadovoljstvo da preporučimo ovom proizvođaču da fabriku, koja bi imala oko 60 zaposlenih, otvori u Zaječaru.“- izjavio je predstavnik kompanije JP WEBER Arnd Hajman.

Mirko Veber, jedan od osnivača kompanije JP WEBER rekao je da je prvi put u Srbiji, da je prijatno iznenađen srdačnom dobrodošlicom u Zaječaru i da je izuzetno zahvalan na otvorenom razgovoru koji je vodio sa predstavnicima grada Zaječara.

„Sada smo u procesu izbora projekata i investicija koje bi smo kombinovali sa direktnim investitorima. Nakon ovih razgovora ubrzaćemo ovaj proces koji će vrlo brzo dati konkretne rezultate“- izjavio je Mirko Veber.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track