VLASNICA FARME MUŽLAI: Sve proizvodimo.Ništa osim soli, šećera i vegete ne moramo da kupujemo!

Poljoprivredno gazdinstvo

VLASNICA FARME MUŽLAI: Sve proizvodimo.Ništa osim soli, šećera i vegete ne moramo da kupujemo!

Srbija -
Na 450 jutara proizvodimo svu hranu za farmu i oko 3.000 litara mleka dnevno. U bašti proizvodimo sve što nam je potrebno za porodicu, tako da skoro ništa i nema potrebe da kupujemo, rekla je Katalin Mužlai

BAČKO GRADIŠTE- Vlasnica farme "Mužlai" Katalin Mužlai rekla je danas da je velika čast što je njeno gazdinstvo izabrano za mesto gde će premijer Aleksandar Vučić i članovi njegovog kabineta predstaviti 100 dana rada vlade, ali i da je ponosna na ono što je postigla zajedno sa članovima porodice.

Mužlai je rekla da je njen deda 1948. godine započeo posao koji je nastavio njen otac, a da je 1995. godine farmu preuzela ona.

Kako je navela, napustila je mesto akušerske sestre u Bečeju, posao koji je, kako sama kaže, mnogo volela, ali je počela da se bavi farmom kako bi svojim sinovima ostavila temelj na kojem mogu da odrastu.

Mužlai, ne žaleći se na količinu i obim posla, rekla je da je, na početku, bilo prilično naporno i teško, da se borila, da je to posao koji se radi svih 365 dana u godini, ali i da je zajedno sa decom sve postigla.

Ponosno kaže da sada farma ima 299 grla od čega 130 krava muzara, 40 steonih, 20 do jedne godine, 60 tovljenika

Mužlai je rekla i da na 450 jutara proizvode svu hranu za farmu, oko 3.000 litara mleka dnevno i da računaju da će ove godine isporučiti "Imleku" čitavih milion litara.

Prema njenim rečima, u bašti proizvodi i sve što joj je potrebno za porodicu, tako da je u šali rekla da osim soli, vegete i šećera, skoro ništa i nema potrebe da kupuje.

Inače, imanje u Bačkom Gradištu je savremeno opremljeno, ima 10 muzilišta, štale su klimatizovane sa regulatorima vlage, imaju svu potrebnu mehanizaciju ...

Ljubazni domaćini su goste iz vlade, ali i brojne novinare pa i meštane koji su došli da dočekaju premijera i članove vlade dočekali u najboljem raspoloženju sa osvežavajućim pićima, domaćom hranom i ljubazno im pokazali svoje imanje.

Na samom početku posete premijeru je domaćica uručila prigodan poklon među kojim je i velika uramljena slika sa fotografijama razvoja farme od 2005 do 2014. godine.

Premijer je domaćici, takođe, uručio prigodan poklon u ime vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track