NA NEODREĐENO: Odloženo iseljenje srpske porodice Ilić
Foto: Beta

Kosovska Mitrovica

NA NEODREĐENO: Odloženo iseljenje srpske porodice Ilić

Srbija -
Srbin koji je 2002. godine kupio kuću u centru Severne Mitrovice, mogao bi da ostane bez nje, jer je kosovski Albanac dobio spor na sudu da je on vlasnik imanja i kuće

KOSOVSKA MITROVICA - Iseljavanje porodice Ilić iz kuće i sa imanja iz Kosovske Mitrovice koje je bilo najavljeno za danas odloženo je na neodređeno vreme.

Danilo Ilić nije mogao da precizira do kada je odloženo izvršenje presude Osnovnog suda u Mitrovici, kojom mu je naloženo da napusti kuću i imanje.

Srbin koji je 2002. godine kupio kuću u centru Severne Mitrovice, mogao bi da ostane bez nje, jer je kosovski Albanac dobio spor na sudu da je on vlasnik imanja i kuće.

Ilić nije učestvovao u sudskom sporu jer, kako kaže, od suda nije dobio nijedan poziv za parnicu, osim presude da mora da napusti kuću.

On navodi da je kuću kupio 2002. i da je 2006. godine saznao da je jedan Albanac sa dva svedoka tu kuću i imanje prebacio na sebe.

Ilic objašnjava da je Albanac tužio prethodne vlasnike imanja i kuće, bez njegovog prisustva, jer je navodno sudu njegova adresa bila nepoznata, čime je kuća i imanje koje se nalazi u strogom centru severne Mitrovice odlukom suda pripalo Albancu.

Odlukom suda trebalo je da Ilić sa porodicom napusti kuću danas i ako to ne uradi, kako mu je bilo najavljeno, biće izbačen iz kuće uz asistenciju kosovske policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track