NADAJU SE SPASENJU: Prvomajci iz Pirota prekinuli štrajk glađu
Foto: Kurir

Traže pomoć države

NADAJU SE SPASENJU: Prvomajci iz Pirota prekinuli štrajk glađu

Srbija -
Zahvalni smo na pomoći u rešavanju sudbine fabrike, ali moramo da istaknemo da 1.300 radnika fabrike četiri meseca nisu primili platu, nemaju overene zdravstvene knjižice zbog čega očekujemo i finansijsku pomoć države kako bi se pomoglo radnicima čije su porodice na ivici egzistencije, poručuju sindikati

PIROT - Radnici pirotske kompanije "AHA Mura Prvi maj" odlučili su da prekinu štrajk glađu posle predloga Ministarstva privrede da se spas za fabriku koja zapošljava 1.300 radnika traži po modelu unapred pripremljenog plana reorganizacije.

Kako je saopštio sindikat ASNS u ovoj fabrici, juče je rukovodstvo kompanije prihvatilo predlog vlade pa su se stvorili uslovi da se prekine štrajk glađu. O toj odluci obavešteni su i Ministarstvo privrede i premijer Aleksandar Vučić.

"Zahvalni smo na pomoći u rešavanju sudbine fabrike, ali moramo da istaknemo da 1.300 radnika fabrike četiri meseca nisu primili platu, nemaju overene zdravstvene knjižice zbog čega očekujemo i finansijsku pomoć države kako bi se pomoglo radnicima čije su porodice na ivici egzistencije", navodi se u saopštenju reprezentativnih sindikata kompanije.

U štrajk glađu grupa od 17 radnika pirotske konfekcije krenula je u ponedeljak sa zahtevom da država pomogne u spasavanju fabrike koja je u velikim problemima od kako je majka-firma, slovenačka "AHA Mura" otišla u stečaj početkom godine, a pirotska fabrika je samim tim postala deo stečajne mase.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track