Narkomani zapalili školu u Smederevu?
Foto: Dragana Udovičić

OŠ „Dositej Obradović“

Narkomani zapalili školu u Smederevu?

Srbija -
Niko nije povređen, a potpuno su uništene četiri učionice, kuhinja, trpezarija, zbornica, hol i biblioteka sa više od 14.000 knjiga

SMEDEREVO - U požaru koji je juče oko pet sati ujutro izbio u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Smederevu izgoreo je ceo jedan školski blok, u kojem nastavu pohađa 210 učenika prvog i drugog razreda!

Srećom, povređenih nije bilo. Potpuno su uništene četiri učionice, kuhinja, trpezarija, zbornica, hol, kancelarija logopeda i biblioteka sa oko 14.000 knjiga. Pričinjena je velika materijalna šteta. Uzrok nesreće još uvek se ne zna, a kako Kurir saznaje, meštani sumnjaju da su požar izazvali narkomani koji se svakodnevno okupljaju u školskom dvorištu.Bilo je stravično- Došla sam u pola pet ujutro da očistim kafić i posle deset minuta čula sam eksploziju, a u roku od deset minuta buknula je ogromna vatra. Pozvala sam vatrogasce, a prizor je bio stravičan. Plašila sam se da će plamen da se proširi na okolne kuće. Školsko dvorište je leglo narkomana, sigurno je neko od njih ovo izazvao - kaže Dragana Đurđević iz Smedereva.Vatrogasci su stigli sa četiri vozila i sprečili da se vatrena stihija proširi na druge delove škole- Uzroci će biti poznati kad se završi istraga. Ne znamo da li je vatra bila podmetnuta ili su u pitanju instalacije, koje inače redovno proveravamo. Ne želim nikog da optužujem, ali u dvorištu se redovno okupljaju delinkventi koji su i pre lomili stakla i kamere, što smo uredno prijavljivali policiji - kaže direktorka OŠ „Dositej Obradović“ Dijana Ćetković.Obustava nastaveŠkola neće raditi do ponedeljka, a 210 učenika prvog i drugog razreda iz obe smene najverovatnije će biti prebačeni u veći deo školskog objekta koji nije bio zahvaćen požarom.(M. B. - J. P.)

Roditelji uplašeniMOGLA SU DA STRADAJU DECAKad sam sa ćerkom stigla u školu, vatrogasci su već skoro ugasili požar. Veoma sam uplašena za bezbednost svoje ćerke, zamislite šta bi bilo da su deca tad imala nastavu! Ako mi nadležni ne budu garantovali sigurnost deteta, prebaciću ćerku negde drugde - zabrinuta je Suzana Marković, čija ćerka ide u drugi razred OŠ „Dositej Obradović“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track