NEBO NAD EVROPOM: Ogroman oblak zaklonio Srbiju!

NASA objavila satelitske snimke

NEBO NAD EVROPOM: Ogroman oblak zaklonio Srbiju!

Srbija -
Na teritoriji centralne i istočne Srbije još večeras i sutra očekuju se lokalno olujne grmljavinske nepogode, a stabilnije i toplije vreme očekuje se od 3. avgusta, rekao je meteorolog Časlav Stanojević

BEOGRAD - Američka svemirska agencija NASA objavila je na svom sajtu satelitski snimak neba nad Evropom na kojem se vidi kako se iznad Srbije formirao ogroman oblak koji našoj zemlji i regionu donosi obilne padavine i vremenske nepogode.

Na teritoriji centralne i istočne Srbije još večeras i sutra očekuju se lokalno olujne grmljavinske nepogode, a stabilnije i toplije vreme očekuje se od 3. avgusta, rekao je meteorolog Časlav Stanojević.

I u zapadnoj Bugarskoj i delu Makedonije takođe se do sutra očekuju jake grmljavine i obilne padavine, kao i na istoku i centralnom delu Srbije, kazao je Stanojević.

Promenljivo vreme, prema njegovim rečima, očekuje se i u Beogradu i beogradskom kraju, sa relativno obilnim padavinama, koje "neće biti obilne kao na području centralne i istočne Srbije".

Kako je ranije danas saopstio RHMZ u Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme mestimično sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno obilnim padavinama uglavnom u istočnim i južnim krajevima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja