NIŠ: Poplavljeni Podzemni prolaz i hala "Čair"
Foto: Printskrin

Nevreme potopilo grad

NIŠ: Poplavljeni Podzemni prolaz i hala "Čair"

Srbija -
Nivo vode u Podzemnom, u delu od Ulice Nikole Pašića do Dušanove, vrlo brzo je dostigao visinu od oko 10 santimetara, tako da je tu bilo poplavljeno oko 50 lokala. Pošto pumpe za izbacivanje vode rade, nivo se povlači, a i dalje je pod vodom oko 30 lokala

NIŠ- Jaka kiša koja je više od četiri sata padala u Nišu poplavila je mnoge ulice, halu "Čair, a voda se u potocima "probila" i u deo novog Podzemnog prolaza. Vlasnici lokala izbacuju vodu.Nivo vode u Podzemnom, u delu od Ulice Nikole Pašića do Dušanove, vrlo brzo je dostigao visinu od oko 10 santimetara, tako da je tu bilo poplavljeno oko 50 lokala. Pošto pumpe za izbacivanje vode rade, nivo se povlači, a i dalje je pod vodom oko 30 lokala.Osim njihovih vlasnika, vodu iz prostorija uveliko izbacuju i radnici Sportskog centra "Čair" gde poplava ipak nije omela održavanje košarkaške utakmice. Ovog puta poplavu nije izazvala atmosferska voda, s obzirom na to da je "brana" od džakova sa zemljom postavljena na kritičnim mestima izdržala. - Izlila se kanalizacija jer je sistem pun i ne može da primi ovoliku količinu vode. Odmah smo počeli da pumpama i ručno izbacujemo vodu. Radićemo celu noć. Očekujemo da druga smena ujutru završi dezinfekciju i da hala sutra bude suva - kaže direktor SC "Čair" Dragan Perić.

On dodaje da je "sreća u nesreći" što parket, oprema i podstanice nisu ugroženi.Kako je potvrdio gradonačelnik Niša Zoran Perišić, u Podzemni i halu hitno su bile poslate ekipa vatrogasaca. - Jedan kamion je poslat u halu "Čair", drugi u podzemni - rekao je Perišić.Inače, jak pljusak sa grmljavinom u Nišu trajao je skoro 4 sata, a zbog nevremena deo centra Niša i još neki delovi grada ostali su bez struje. Centar je pogodio i grad. Padavine su poplavile ulice i otežale saobraćaj na Paliluli, u Čairu, centru, kod "Makove" benzinske pumpe i teniskih terena.Kako je najavljeno na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i jakim vetrom očekuju se i u ponedeljak, 28.jula.

http://www.youtube.com/watch?v=Y7Qn-MKRRDs
http://www.youtube.com/watch?v=qmR7KIW9iDc

(Južne vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track