NIŠ: Raskid koalicije SNS i URS
Foto: Kurir

Gradonačelnik potvrdio

NIŠ: Raskid koalicije SNS i URS

Srbija -
Oni koji rade dobro i profesionalno svoj posao ostaće na svojim mestima bez obzira u ime koje političke opcije su došli na ta mesta, kaže Zoran Perišić

NIŠ - Gradonačelnik Niša i predsednik Gradskog odbora SNS Zoran Perišić rekao je da koalicija sa URS u Nišu više ne postoji. Prema njegovim rečima, oni koji rade dobro i profesionalno svoj posao ostaće na svojim mestima bez obzira u ime koje političke opcije su došli na ta mesta.

"URS je najpre na sednicama Skupštine grada a zatim i na konferencijama za novinare nastavio sa napadima na vladajuću koaliciju, na SNS i mene lično", rekao je Perišić.

Perišić smatra da je time raskinut p rvi član koalicionog sporazuma o zajedničkom nastupu, te najavio da će na septembraskoj sednici Skupštine grada biti preispitan rad svih funkcionera, pa i njegov. Trećina odbornika u Skupštini grada promenila je "stranačke boje" od poslednjih lokalnih izbora, ali su ti prelasci doprineli da lokalna vlast bude brojnija i bez URS-a, pokazalo je "prebrojavanje" u lokalnom parlamentu pre početka letnje pauze.

Odbornička grupa SNS broji 20 odbornika, uz nju su još dva odbornika Nove Srbije (NS), a lista SNS sa NS je maja 2012. osvojila 17 odborničkih mesta.

Socijalisti i njihovi partneri na početku su imali 10, a sada ih je 11 odbornika, dok se odbornička grupa URS smanjiila sa prvobitnih 11 odbornika na pet, ali oni koji su ih napustili "pojačali" su SNS".

Među odbornicima URS-a bili su i članovi Niške regije koja je kolektivno pristupila naprednjacima. Demokrate koje su na početku imale 15 mesta podeljeni su na one koji su podržali Borisa Tadića i one koji su ostali u DS. Dve odbornice su napustile odbornički klub demokrata i prešle u klub "Niška priča" koji je nastao od ranijih odbornika Liberalno-demokratske partije (LDP).

"Niška priča" kao pokret potpisala je sporazum o saradnji sa Socijaldemokratskom partijom Srbije Rasima Ljajića. LDP je na početku imao četiri odbornika, a sada je u lokalnom parlamentu ostao samo jedan, dok je Demokratska stranka Srbije zadržala je svoja četiri odbornika. DSS je na početku sa SNS potpisala poseban sporazum o saradnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track