NOVI SAD: Usvojen rebalans budžeta, dodate neiskorišćene 3 milijarde dinara
Foto: Zorana Jevtic

Gradska skupština

NOVI SAD: Usvojen rebalans budžeta, dodate neiskorišćene 3 milijarde dinara

Srbija -
Suficit u prošlogodišnjem budžetu bio je 5,9 milijardi dinara, a od tog suficita već je budžetom za 2014. raspoređeno 2,044 milijarde dinara

NOVI SAD - Skupština Grada Novog Sada većinom glasova odbornika usvojila je rebalans gradskog budžeta za 2014. godinu.

Rebalansom je raspoređeno neiskorišćenih 3,088 milijardi dinara iz prošlogodišnjeg budžeta.Kako je pojasnio član Gradskog veća Dejan Mandić, suficit u prošlogodišnjem budžetu bio je 5,9 milijardi dinara, a od tog suficita već je budžetom za 2014. raspoređeno 2,044 milijarde dinara.

Po Mandićevim rečima, odlukom Gradskog veća 823 miliona je ostalo da se raspodeli u septembru kada Radna grupa, koju je formiralo Gradsko veće za iznalaženje rešenja u šest najugroženijih javnih preduzeća i Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo", završi svoj posao i predloži rešenje.

Odbornici opozicije - Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpske radikalne stranke, ocenili su da je vlast iskoristila rebalans samo da bi pokrila velike gubitke u gradskim javnim i komunalnim preduzećima kojima upravlja.

Oni su rekli da se novac javnim i komunalnim preduzećima daje ne za investicije, već za plate zaposlenih. Predstavnici vladajućih stranaka, na čelu sa Srpskom naprednom strankom, odbacili su kritiku i kazali da će novac biti upotrebljen i za investicije i saniranje problema u javnom sektoru.

Odbornici novosadske skupštine su usvojili i predlog odluke o subvencionisanju boravka dece u privatnim vrtićima, a za taj predlog je glasalo 49 odbrnika, po jedan odbornik je bio uzdržan i glasao protiv, dok 12 odbornika nije učestvovalo u glasanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track