Palma vodi u Grčku 220 poljoprivrednika
Foto: Nemanja Pančić

Sednica Skupštine grada

Palma vodi u Grčku 220 poljoprivrednika

Srbija -
U vreme ove posete biće potpisan protokol o saradnji Jagodine i Regiona Centralna Makedonija - Regionalna jedinica Pela, a potpisaće ju Marković i viceguvrener Pela Teodoris Teodoris

JAGODINA - U organizaciji Skupštine grada Jagodine grčku regiju Pela, od 28. avgusta do 1. septembra, posetiće delegacija Jagodine u kojoj su 250 članova od kojih je 220 poljoprivrednika.

Na čelu delagacije je predsednik Skupštine grada i narodni poslanik Dragan Marković - Palma. U vreme ove posete biće potpisan protokol o saradnji Jagodine i Regiona Centralna Makedonija - Regionalna jedinica Pela, a potpisaće ju Marković i viceguvrener Pela Teodoris Teodoris.

"Donatori su prijatelji Jagodine, vlasnici hotela, restorana i megamarketa u Grčkoj. Oni nam plaćaju sve troškove boravka, a prevoznici, vlasnici autobusda iz Srbije, neće nam naplatiti prevoz do Grčke", rekao je Marković na sednici Skupštine grada.

Region jedinice Pela je veliki i veoma razvijen, o očekujemo da naparvimo neki posao, objasnio je Marković.Ima nešto što se u Grčku uvozi iz drugih zemalja i prijateljima ćemo predložiti da to što se uvozi iz drugih zamalj, ubuduće u Grčku uvoze iz Srbije, istakoa je Marković.Da na neki način iskoristimo, vremenski period i vakum koji se sada javlja između zemlja EU i Rusiji zbog obostranih sankcija, dodao je on."Naravno mi nećemo da kršimo odluku Vlade Srbije, poštovaćemo je, ali i način da se na neki način ipak poveća izvoz iz Srbije", rekao je Marković.Hoćemo da saznamo šta treba tržiste u Rusiji i o ono što se izvozilo iz Grčke u Rusiju da mi izvozimo iz Srbije, pre svega poljoprivredne proizvode, objasnio je Marković.

Jagodina ima prijatelje u Rusiji, iz Sanktpeterburga imamo investitora koji gradi fabriku u Jagodini, potsetio je Marković.Važno je i da mi na vreme kažemo nasim poljoprivrednicima šta je to što oni treba da proizvode za tržište Rusije, ocenio je Marković i dodao da Pomoravski okrug nema u velikoj količini proizvode za tržište Rusije. "Biće to glavna tema razgovora u Grčkoj", rekao je Marković.

Poljoprovbdenici će obiće farme za za proizvodnju mleka, stočne hrane i proizvodnju povrća u plastenicima. U delegaciji su i funkcioneri grada i Pomoravskog okruga i vaspitrači Dečije ustanove "Pionir" iz Jagodine, ukupno 250 članova. "Poljoprivrednici koje vodimo, njih 90 odsto, nije putovalo igde iz Srbije, a nikada nisu bilu u Grčkoj, hoćemo i da vide, kako rade i proizvode njihove kolega u Grčkoj", zaključio je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track